Cel puțin 16 persoane au murit într-un nou val de atacuri aeriene asupra Ucrainei
Foto: The Guardian

Cel puțin 16 persoane au murit într-un nou val de atacuri aeriene asupra Ucrainei
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Bombardamentele puternice de vineri din Ucraina au ucis cel puțin 16 persoane, conform unui bilanț actualizat. Sunt primele atacuri aeriene de amploare în aproape două luni. Zelenski promite „un răspuns corect” din partea Ucrainei și a lumii, informează Mediafax.

Atacurile de la primele ore ale dimineții, cele mai recente dintr-un val de atacuri rusești cu rachete și drone, au fost făcute în timp ce Kievul se pregătește să lanseze o contraofensivă pentru a încerca să recucerească teritoriul ocupat de Rusia.

În orașul central Uman, cel puțin 7 persoane au fost ucise și 17 rănite când o rachetă a lovit o clădire de apartamente, a declarat ministrul de interne Ihor Klymenko. Echipele de salvare s-au cățărat printr-o grămadă uriașă de moloz care fumega, iar salvatorii au fost văzuți transportând un sac cu cadavre pe o targă. "La început, ferestrele au fost aruncate în aer, apoi a venit explozia", a declarat o rezidentă a blocului de apartamente.

În orașul Dnipro din sud-estul țării, o rachetă a lovit o casă, ucigând un copil de doi ani și o femeie de 31 de ani, a declarat guvernatorul regional Serhiy Lysak. De asemenea, trei persoane au fost rănite în atac.

Armata ucraineană a declarat că a doborât 21 din cele 23 de rachete de croazieră lansate de Rusia.

"Această teroare rusă trebuie să se confrunte cu un răspuns corect din partea Ucrainei și a lumii", a scris președintele Volodimir Zelenski pe Telegram: "Și o va face".

Nu este clar ce a vizat Rusia în atacurile de vineri, deși a lovit în mod regulat infrastructura civilă, inclusiv instalațiile energetice. Moscova afirmă că nu vizează în mod deliberat civili, dar atacurile sale aeriene și bombardamentele au ucis zeci de mii de persoane și au devastat orașe și localități din Ucraina, notează Reuters.

Citit 785 ori Ultima modificare Vineri, 28 Aprilie 2023 17:31

3 comentarii

  • postat de RuieMusia
    Vineri, 05 Mai 2023 11:04
    188.25.144.***
    Vecinu` comenteaza ca asa e in razboi, omori civili, iar 22 de tampiti ii dau dreptate. Pentru ca asta inseamna sa lupti onorabil, barbateste. Sa omori cat mai multi civili, doar doar natia care e in aparare va ceda... Multe minti ratacite circula pe internet...
    0
    0
  • postat de Ivan
    Marți, 02 Mai 2023 09:08
    82.79.117.***
    Noutati despre canalul Bastroe?
    0
    0
  • postat de Vecinu
    Vineri, 28 Aprilie 2023 18:18
    37.251.221.***
    Așa-i în război.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.