Peste un milion de lei, recuperaţi de la spitale şi farmacii

Peste un milion de lei, recuperaţi de la spitale şi farmacii
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Spitalele, farmaciile și alte unități medicale din Galați au fost luate la bani mărunți de către reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS). De la începutul anului, aceștia au efectuat mai multe controale la unitățile menționate și au recuperat sume în valoare totală de peste un milion de lei.

Din datele furnizate de directorul CJAS Galați, dr. Ciprian Groza, cuantumul sumelor imputate şi recuperate se prezintă astfel: la unitățile de medicină primară - 56.666,58 lei, la ambulatoriul unor specialități clinice - 47,98 lei, iar la spitale - 1.041.579,51 lei. În total, în urma acțiunilor de control, au fost recuperate sume în valoare de 1.098.786,36 lei.

Ciprian Groza susține că, în urma verificărilor, administratorul unui centru de medicină fizică și de reabilitare a primit avertisment pentru că nu deține registre specifice activității de medicină fizică și de reabilitare (registre de proceduri). "La farmaciile verificate, doi furnizori au fost sancționați pentru că nu au respectat programul de lucru declarat la CAS Galați", ne-a mai declarat dr. Groza.

Cele mai frecvente nereguli descoperite au fost prescrierea de medicamente către persoane fără drept, raportarea de servicii neefectuate, nerespectarea programului de lucru, efectuarea unor cheltuieli nejustificate și raportarea greșită a unor servicii medicale.

Deși CJAS Galați a aplicat sancțiuni şi unor farmacii din oraș, reprezentanta Colegiului Farmaciștilor Galaţi, Florina Bonifate, susține că acestea nu au fost date pentru exercitarea profesiei de farmacist, ci în urma altor tipuri de abateri. "Nu pot comenta această informație. Colegiul Farmaciștilor nu a fost înștiințat despre nereguli care țin de exercitarea profesiei. Știu că au fost acțiuni de control, dar nu cunosc informații legate de sancțiuni", ne-a mai spus aceasta.

Citit 4317 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2023 10:34

1 comentariu

  • postat de un cetatean
    Vineri, 21 Aprilie 2023 08:59
    95.76.36.***
    1 milion.Adica 10 mld vechi,doar la un control de rutina.Un fleac.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.