Furnizori de servicii medicale sancționați de CJAS Galați cu peste două milioane de lei

Furnizori de servicii medicale sancționați de CJAS Galați cu peste două milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Reprezentanţii Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni în valoare de peste două milioane de lei, în urma controalelor pe care le-au efectuat, în ultimele trei luni, la furnizorii de servicii medicale aflaţi sub contract.

Șeful CJAS Galați, dr. Ciprian Groza, a dat publicității, miercuri, 5 iulie, raportul privind acțiunile de control efectuate la furnizorii de servicii medicale, în trimestrul II al anului 2023. Acesta a explicat că, în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2023, au fost efectuate 38 de controale la furnizorii de servicii medicale, dintre care 16 au reprezentat controale tematice, 19 au avut caracter operativ, iar alte trei au avut caracter inopinat. În urma verificărilor efectuate, angajații CJAS Galați au aplicat sancțiuni în valoare de 2.067.761,75 lei.

În urma controalelor CJAS, unităților de medicină primară le-a fost imputată suma de 5.410,11 lei. Trei dintre furnizorii gălăţeni de servicii medicale primare au fost sancționați pentru că au prescris medicamente gratuite pentru categoria de asigurat 100% unor pacienți care nu se încadrau în această categorie, au raportat servicii efectuate pacienților pe perioada internării acestora în spital sau pentru că unii medici nu au respectat programul de lucru declarat la CAS.

Ambulatoriului de medicină dentară i-a fost imputată suma de 2.171,62 lei. Unul dintre medicii stomatologi controlați de echipa CJAS Galaţi a fost sancționat pentru că a raportat servicii efectuate pacienților pe perioada internării lor în spital, iar un alt medic a fost pedepsit pentru că a raportat servicii a căror contravaloare a fost încasată atât de la CAS, cât și de la asigurat.

"În urma controlului, la cinci farmacii a fost imputată suma de 6.331,01 lei, pentru nerespectarea programului de lucru declarat, iar un alt furnizor a fost sancționat pentru că a eliberat medicamente după data decesului pacientului, fără completarea datelor obligatorii ale împuternicitului care a ridicat medicamentele", a declarat dr. Ciprian Groza, director CJAS Galați.

Nici spitalele nu au fost trecute cu vederea, acestora fiindu-le imputate sume în valoare de 2.052.788,52 lei. Unitățile spitalicești au dat socoteală pentru că au raportat Casei de Asigurări de Sănătate Galaţi cheltuieli nejustificate sau pentru că au raportat incorect consumul de medicamente. Un furnizor nu a restituit sumele raportate la CJAS drept cheltuială efectivă, sume care au fost recuperate ulterior din fonduri europene.

Doctorul Ciprian Groza a mai spus că, începând cu 1 iulie 2023, CJAS Galați a încheiat 531 de contracte cu furnizori de servicii medicale.

Citit 6193 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Iulie 2023 08:26

2 comentarii

  • postat de ARGAN Bolnavul neinchipuit
    Joi, 06 Iulie 2023 08:30
    213.218.53.***
    controale extrem de dure. au taiat in carne vie. 5000 de lei amenzi la toti medicii de familie din judet in 3 luni de zile asta da severitate. la fel 6000 lei amenzi la TOATE farmaciile di judet. coruptii din sistemul de sanatate iti ureaza: Tine-o tot asa!
    0
    0
  • postat de CLANTA
    Miercuri, 05 Iulie 2023 20:11
    86.124.201.***
    in afara de amenzile de la privati ceilalti bani doar au schimbat buzunarul asa ca.... mai usor cu pianul dl doctor !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.