Când se va rezolva criza de medicamente pentru pacienții cronici

Când se va rezolva criza de medicamente pentru pacienții cronici
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

​Problema medicamentelor pentru bolnavii cronici ar urma să se rezolve săptămâna viitoare, precizează HotNews.ro, după ce Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că va primi bani de la Ministerul Finanțelor pentru deblocarea programelor de sănătate. 

„În urma solicitărilor Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Ministerul Finanțelor a transmis CNAS aprobarea suplimentării prevederilor bugetare aferente trimestrului III, prin diminuarea corespunzătoare a prevederilor trimestrului IV, cu încadrarea în fondurile anuale aprobate prin Legea Bugetului de Stat”, au transmis reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, la solicitarea HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, CNAS anunță că a inițiat și finalizat în cursul zilei de ieri ”toate procedurile administrative referitoare la Memorandumul de aprobare a suplimentării limitei de credite bugetare și credite de angajament, pentru luna septembrie, conform trimestrializării nou aprobate și l-a transmis deja către ministerele avizatoare”.

După aprobarea Memorandumului, CNAS va efectua plățile pentru servicii medicale, medicamente și materiale sanitare, inclusiv pentru programele naționale de sănătate și cele care fac obiectul contractelor cost-volum și cost-volum-rezultat, cu termen de plată în luna septembrie, mai spun reprezentanții Casei Naționale de Asigurari de Sănătate.

Pacienții cronici, lăsați fără medicamente

Programele naționale de sănătate au rămas de două zile fără finanțare, iar pacienții cronici sunt lăsați fără medicamente, fiind trimiși acasă de la spital ”fără tratament și fără nicio altă soluție”, au anunțat marți Alianța Pacienților Cronici din România, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA și Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, trei dintre cele mai mari asociații de pacienți din România.

”Viețile românilor se sting și nimeni nu răspunde pentru toate aceste decese evitabile”, acuzau reprezentanții pacienților.

Citit 1437 ori Ultima modificare Luni, 25 Septembrie 2023 21:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.