Un centru și o secție de îngrijiri paliative, dorite la Galați
Foto: Unsplash

Un centru și o secție de îngrijiri paliative, dorite la Galați
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Construirea și dotarea unui centru de îngrijiri paliative, cu 25 de paturi, la Spitalul de Psihiatrie, și a unei secții de îngrijiri paliative la Spitalul „Buna Vestire” din Galați fac obiectul unor achiziții lansate de Primăria Galați. Deocamdată, este vorba doar despre elaborarea studiilor de fezabilitate, pentru care se caută proiectanți.

„Servicii de proiectare pentru obiectivul «Construire și dotare centru de îngrijiri paliative cu 25 paturi» – faza Studiu de fezabilitate”, caută Primăria Galați. Valoarea estimată a contractului pus la bătaie este de 260.000 de lei fără TVA, iar ofertele sunt așteptate până pe 12 martie 2024. Prin caietul de sarcini se propune construirea unei clădiri noi, cu subsol, parter și două etaje, în zona de nord a Spitalului de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” de pe strada Traian nr. 290. Imobilul ar urma să fie compartimentat pentru asigurarea unor spații corespunzătoare în care să poată fi acordată asistență medicală la standarde actuale pentru pacienții acuți în secțiile paliative.

Pentru studiul de fezabilitate necesar construirii și dotării unei secții de îngrijiri paliative, contractul estimat este de 25.000 de lei, iar ofertele pot fi depuse până pe 11 martie 2024. Secția ar urma să fie realizată în locul unei clădiri aflate în stare avansată de degradare, pe strada Nicolae Alexandrescu nr. 99, în curtea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” din Galați. În acest caz, proiectul este propus pentru finanțare prin Programul Sănătate, din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și din Fondul Social European Plus (FSE+).

Despre nevoia de recuperare și îngrijiri paliative în Galați a vorbit recent, la „Interviurile Reperul Tv”, primarul Ionuț Pucheanu. Edilul-șef a declarat că, odată cu preluarea Spitalului CFR la municipalitate, această instituție ar putea fi transformată în spital municipal, căruia să-i fie construită o secție nouă. Aceasta ar urma să găzduiască un bloc operator nou și maternitatea, transferată de la Spitalul „Buna Vestire”. Iar în loc de obstetrică-ginecologie, „Buna Vestire” să rămână spital de recuperare și îngrijiri paliative: „Nu avem așa ceva nici la Galați nici la Brăila, deci ar deservi un areal consistent. Pentru un oraș cu destui oameni trecuți de o anumită vârstă și cu un anumit tip de afecțiuni, eu cred că este imperios necesar în a avea și un astfel de spital. Și am acoperi, cred, o paletă și mai largă de specializări de care orice oraș de secol XXI are nevoie”.

Citit 6193 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2024 17:53

4 comentarii

  • postat de Giovany
    Sâmbătă, 30 Martie 2024 08:29
    89.137.229.***
    Îmi amintesc ca în campania electorala precedenta, consilierul județean dr. Mocanu Georgia promitea gălățenilor un astfel de centru..dupa alegeri proiectul a fost abandonat nu s-a mai auzit nimic de el.
    Ma tem ca și acum e doar o promisiune electorala.
    0
    1
  • postat de MariusDoca
    Duminică, 17 Martie 2024 00:51
    86.124.200.***
    @Nicusor, sunteți în eroare. Dacă deschideați documentul, ați fi observat că data anunțului este 6 martie. Ceea ce vedeți în momentul ăsta, este data la care a fost modificat, din motivul afișat.
    0
    2
  • postat de Nicusor
    Sâmbătă, 16 Martie 2024 22:53
    5.13.212.***
    In ziua cand a fost anuntata 13. mart. a si fost anulata 13 mart. Vezi: "https://www.primariagalati.ro/portal/galati/portal.nsf/AllByUNID/anunturi-atribuiri-direct-finalizate-0001ba2e?OpenDocument". "BRAVOOOO" Pucheanu. Ne vedem la urne.
    0
    2
  • postat de Maxim
    Joi, 14 Martie 2024 14:57
    5.13.165.***
    sper sa se concretizeze aceste planuri, este mare nevoie de ingrijiri paliative in zona asta
    0
    6

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.