În Comăneşti - Anunţând Poliţia, îţi pierzi timpul!
Foto: Foto: Toader Istode

În Comăneşti - Anunţând Poliţia, îţi pierzi timpul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Denumirea satului în care hoţii fură de rup - Comăneşti, de pe Valea Horincei. Scăpaţi din mână de către poliţişti, dau lovitură după lovitură. În prima decadă a lunii septembrie a.c., trei evenimente de acest fel au întors din nou satul pe dos. Degeaba, ca să-ţi asiguri bunurile, îţi cumperi lăcate grele, zăvoare brute, manele metalice de blocat pe dinăuntru uşile: experimentaţi, infractorii ţin să le dovedească tuturor celor din comuna Cavadineşti că lor nu are nimeni ce le face. În „cinstea” revenirii agenţilor la post, trei furturi „calde”. Nu se tem de subofiţeri fiindcă le cunosc bine metodele de „cercetare” a infracţiunilor - înregistrarea faptei, luarea de declaraţii şi fotografierea câmpului infracţional, după care dosarele se îndreaptă spre faimosul AN. Adică: faptă sau fapte săvârşite de autori necunoscuţi!

Miere de albine din care se îndulcesc hoţii

Pe 1 septembrie, ziua în amiaza mare. Din casa lui Aurel M. Bourceanu sunt furate două bidoane cu miere de albine, a câte 50 de kilograme fiecare. Fost mecanic de locomotivă, cu 40 de ani de muncă la Depoul CFR Galaţi, Aurel M. Bourceanu, deşi pensionar, n-a depus armele. Munceşte în continuare pe toate fronturile - apicol, viticol, legumicol. Luat la ochi de răufăcători, a fost atacat pe când se afla la cules via, dincolo de pârâul Horincea. Derbedeii nu s-au mulţumit numai cu atât, furându-i şi cazanul de fabricat ţuică, cu capacitatea de 50 de litri, în ciuda faptului că mecanicul locuieşte în mijlocul satului, lângă şcoală. Întrebat care a fost reacţia Poliţiei, Aurel M. Bourceanu ne-a declarat: „Păgubiţii din Comăneşti sunt lămuriţi asupra ceea ce înseamnă să anunţi Poliţia, fie ea de la Secţia Rădeşti ori de la Cavadineşti. Îi anunţi degeaba. Rar se întâmplă să-şi facă vreunul datoria până la capăt. Deci n-am telefonat la 112 şi n-am depus nicio plângere”.

Rog şefii de la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi să se autosesizeze şi să trimită la Comăneşti, din rezerva de poliţişti a instituţiei, unul pe care să te poţi baza, în stare să identifice hoţii - să nu-i fie teamă de ei, să nu bea prin bufete, să reprezinte cu adevărat legea. Să-l lase o săptămână pe Valea Horincei!

Doi agenţi de poliţie, trimişi de primăriţă

În noaptea de 6 spre 7 septembrie, domnul Velu Bourceanu, fost maistru oţelar la Combinatul Siderurgic Galaţi, a avut „musafiri” la... găini. Seara, la închiderea uşii coteţului, erau toate. Dimineaţă, când a deschis, şi-a pus mâinile-n cap: lipseau cocoşii. Cei mai frumoşi! În total, şase păsări dispărute. Din om în om, informaţia ajunge la primăriţa Dănuţa Bourceanu. Şi ea, locuitoare a satului Comăneşti. Punând piciorul în prag, trimite doi agenţi la faţa locului, să se apuce de cercetat. Domnul Velu Bourceanu: „M-am pus la dispoziţia poliţiştilor veniţi la mine, deşi nu l-am cunoscut pe niciunul. S-au uitat în stânga, în dreapta, iar la urmă mi-au spus doar atât: „Vom vedea!”.

Soţii Chiricuţă ştiu cine sunt hoţii

Ştefan Chiricuţă, 73 de ani. Cândva, în Galaţi, şofer profesionist. În noaptea de duminică spre luni, indivizi rămaşi necunoscuţi i-au pătruns în gospodărie, lăsându-l fără capacul de la cazanul de ţuică, ţeava lungă de doi metri şi capacul de la cilindru. Paguba este importantă dacă ne gândim la capacitatea recipientului principal - 300 de litri. De regulă, componentele dispărute le ţinea la loc sigur, în beci. Numai duminica trecută a făcut o excepţie. Fiersese o „şarjă” de prune, intrând în noapte cu focăritul. Instalaţia fiind fierbinte, n-a mai scos, la urmă, capacul, amânând operaţiunea pentru ziua următoare. Luni dimineaţă, când să reînceapă treaba, constată că îl călcaseră hoţii. Instalaţia, grav descompletată. Doamna Constanda, soţia sa, a telefonat la 112, cerând ajutorul domnilor de la Interne. După două ore de aşteptat, de parcă ar fi venit din fundul pământului, s-au prezentat la poarta lor doi agenţi scoşi ca din cutie. Au fotografiat cazanul fixat în lut, au măsurat diametrul gulerului unde se pune capacul şi au stabilit lungimea ţevii furate. Soţii Chiricuţă au dat indicii asupra cuibului de hoţi din Comăneşti, să nu se meargă pe bâjbâite. La plecare, întrebându-i pe poliţişti când să se intereseze de mersul cercetărilor, unul dintre ei a lăsat să-i iasă din gură răspunsul: „Staţi liniştiţi. Vă vom suna noi!”.

Citit 2591 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2012 22:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.