Staţiunea de Cercetare de la Bujoru îşi caută DIRECTOR

Staţiunea de Cercetare de la Bujoru îşi caută DIRECTOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Postul de manager al Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie (SCDVV) Bujoru a fost scos la concurs de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Şişeşti" din Capitală. După o viaţă de muncă în cercetare, fostul manager, ing. Cristina Simion, a ajuns în prag de pensionare. Concursul pentru ocuparea postului se va desfăşura la Bucureşti, la sediul Academiei, pe 5 martie, la ora 12,00. Detalii legate de înscriere la concurs se găsesc pe site-ul SCDVV Bujoru.

Misiunea viitorului manager nu va fi una uşoară, în condiţiile în care staţiunea trebuie să se autofinanţeze încă de la începutul anilor 2000. Prin intermediul unui proiect european, staţiunea s-a dotat cu aparatură performantă de laborator şi are o mică bază de vinificaţie modernă, din care vor ieşi vinuri pentru concursuri şi expoziţii. Multe dintre utilajele agricole sunt însă îmbătrânite, la fel ca şi combinatul de vinificaţie. În plus, vinul produs se vinde fie vrac, fie se ambalează, încă, la PET, din cauză că SCDVV are o singură linie de îmbuteliere, pe care însă n-o poate folosi decât în cercetare, nu şi în producţia de masă.

Chiar şi aşa, la Bujoru se face performanţă. Se produc vinuri cunoscute şi premiate cum ar fi "Prinţesa Covurluiului" şi chiar vinuri unice, precum Merlotul ecologic. De curând, s-a omologat şi primul soi de viţă creat la staţiune, numit "Bujorul".

Creată în anul 1977, SCDVV îşi desfăşoară activitatea sub egida Academiei Române. Există însă şi posibilitatea ca staţiunea să ajungă în grija Ministerului Agriculturii.

Citit 2256 ori Ultima modificare Joi, 12 Februarie 2015 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.