Proiectele se realizează GREU, din lipsa fondurilor (FOTO)
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

Proiectele se realizează GREU, din lipsa fondurilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Situată la 106 kilometri distanţă de Galaţi, comuna Gohor nu are decât 3.500 de locuitori, într-o suprafaţă totală de 52 de kilometri pătraţi. Actualul primar, Gelu Sârghie, este la al patrulea mandat în ultimii 20 de ani, iar realizările încep să se vadă.

Drumurile, un obiectiv important

Dacă în alte comune îţi este teamă să intri cu maşina din cauza drumurilor proaste sau, pe alocuri, inexistente, la Gohor lucrurile stau cât de cât mai bine. Investiţii s-au făcut, drumurile prin comună arată bine, acolo unde există asfalt, iar în rest piatra îşi face foarte bine treaba. "Prin Ordonanţa de Guvern nr. 28 am reuşit să accesăm 2.600.000 de lei, ca să asfaltăm centrul comunei, acolo unde am turnat şi şanţuri dalate pe o parte şi pe cealaltă a străzii, să aibă pe unde să se scurgă apa. La Ireasca am făcut două drumuri, unul cu piatră, abia l-am redeschis, că nu se putea circula pe el, iar celălalt cu beton, cu ciment, din bani de la bugetul local", ne-a explicat primarul Gelu Sârghie.

Primăria Gohor aşteaptă şi alte fonduri

"Şi în satul Nărteşti am reuşit să facem drumuri cu şanţuri dalate, pe Drumul Comunal 84. De altfel, am primit deja aviz favorabil pentru proiectul de asfaltare a drumului respectiv, pe o distanţă de aproximativ 3,7 kilometri, aşteptăm să intre banii. Este vorba despre aproximativ un milion de euro, bani care vor fi folosiţi în beneficiul comunei", ne-a mai spus primarul din Gohor.

Indiferent dacă îşi va continua munca şi din vară, Gelu Sârghie a pus pe masa Consiliului Local al comunei şi un proiect de asfaltare a tuturor uliţelor din comună, fie din fonduri europene, fie prin Ordonanţă de Guvern. "Eu cred că trebuie să rămână ceva după mine, că suntem aici în comună cu toţii şi e bine să avem respect unul pentru celălalt. Culoarea politică e importantă la Bucureşti, nu neapărat la noi. Oameni suntem cu toţii şi astfel de lucrări sunt în interesul nostru, al tuturor", a explicat primarul.

Una dintre cele mai ciudate situaţii în ceea ce priveşte comuna Gohor o reprezintă asfaltarea drumului judeţean DJ 251. În mare parte plin de gropi şi nemarcat, DJ 251 are o porţiune de aproximativ 60 de metri care arată impecabil, de la asfalt şi până la liniile de demarcaţie a drumului. De ce doar atât? "Atât a fost cuprins în proiectul Consiliului Judeţean, pentru că doar porţiunea aia de drum era stricată mai tare. Eu, ca primar, nu am nicio putere pe drumul judeţean, chiar dacă trece prin comuna noastră. Arată ciudat, aşa este, dar ce putem face?", a conchis Gelu Sârghie.

Citit 5077 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.