Cât PLĂTESC gohorenii pentru consumul la robinet
Foto: Gohorenii plătesc puţin pentru consumul la robinet (Foto ”Viața liberă”, Marius Negri)

Cât PLĂTESC gohorenii pentru consumul la robinet
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În urma discuţiei pe care am avut-o cu primarul din comuna gălățeană Gohor, Gelu Sârghie, am putut aflat că toate casele din comună sunt alimentate cu apă potabilă, graţie unui puţ de mare adâncime.

"Am captat acest puţ şi, cred eu, este un lucru foarte bun pentru comuna noastră, dat fiind că vara, când e secetă, oamenii rămâneau fără apă. Debitul actual este de 12 metri cubi pe secundă, ceea ce înseamnă că avem apă potabilă suficientă pentru toţi gohorenii, tot anul", ne-a explicat primarul.

Singurul sat al comunei care nu este alimentat sută la sută cu apă este Berheci, acolo unde există un proiect care cuprinde şi reţeaua de canalizare. "Conform discuţiilor de la Galaţi, sper ca Apă-Canal să se ţină de cuvânt şi, în 2018, să reuşim să implementăm acest proiect", a spus Gelu Sârghie.

Apa, de patru ori mai ieftină ca în Galaţi

În condiţiile în care Galaţiul este înconjurat de ape, pentru unii pare extrem de mult să plătească aproape 8 lei pentru un metru cub de apă. În Gohor, însă, precum şi în alte comune din Galaţi, apa potabilă extrasă din puţuri de mare adâncime costă... doi lei pentru fiecare metru cub, adică de patru ori mai puţin ca în oraş. "Noi nici nu avem, aici, salarii de oraş. O bună parte dintre oamenii din comună sunt pensionari, alţii asistaţi sociali, e greu să pui 8 lei metrul cub de apă. Considerăm că doi lei sunt suficienţi pentru un metru cub de apă, iar banii strânşi se adună la bugetul local", ne-a mai spus primarul din Gohor.

Citit 4630 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.