Aroma ceaiului de scorțișoară, bogată în antioxidanți

Aroma ceaiului de scorțișoară, bogată în antioxidanți
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Aroma dulce a scorțișoarei ne duce cu gândul la bunătățile dulci bogate în acest condiment. Puțini știu, însă, că scorțișoara este un condiment excelent pentru ceaiuri, deoarece, pe lângă gustul delicios, are nenumărate proprietăți benefice pentru organism, potrivit doc.ro.

Ceaiul de scorțișoară se obține din scoarța arborelui de scorțișoară, care se rulează în formă de batoane atunci când este uscată – de aici și forma bine cunoscută a batoanelor de scorțișoară din comerț. Aceste batoane se pot infuza, direct, în apă fierbinte, sau se pot măcina și pune în săculeți de ceai, pentru infuzie. Ceaiul de scorțișoară este plin de beneficii, motiv pentru care este bine să îl consumăm pe parcursul întregului an.

Ceaiul de scorțișoară este bogat în antioxidanți benefici pentru sănătatea noastră. Antioxidanții ne protejează de procesul de oxidare cauzat de radicalii liberi. Aceștia sunt molecule ce pot deteriora celulele corpului și pot contribui la apariția anumitor boli, precum diabet, cancer și afecțiuni cardiovasculare.

Scorțișoara conține, din plin, polifenoli, o clasă de antioxidanți care se regăsesc și în cuișoare și oregano. De altfel, este important de menționat că scorțișoara ajută la limitarea acumulării de oxid nitric în sânge și previne peroxidarea grăsimilor. Acestea pot să crească riscul de tulburări ale creierului, cancer, boli de inimă și alte afecțiuni cronice.

Scorțișoara are, de asemenea, puternice proprietăți antibacteriene și antifungice, iar antioxidanții pe care îi conține ajută și la reducerea inflamației din corp.

Citit 1646 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2024 12:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.