Invitaţie la solidaritate

Invitaţie la solidaritate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În lume, peste 33 de milioane de persoane trăiesc cu HIV/SIDA * O fundă roşie, simbol al luptei anti-SIDA, formată din lumânări aprinse pentru victimele HIV/DSIDA *

1 Decembrie este nu numai sărbătoarea noastră naţională, ci şi Ziua Mondială Anti-SIDA. Fundaţia „Inimă de Copil” vă invită, pe 1 Decembrie, la acţiunea publică organizată pentru a marca împreună Ziua Mondială de luptă împotrivă SIDA.

Este un prilej pentru noi toţi să ne manifestăm solidaritatea cu cele peste 33 de milioane de persoane ce trăiesc cu HIV/SIDA în lume şi miile de persoane infectate din România, majoritatea tineri, şi de a-i comemora pe cei care au fost răpuşi de această boală.

La fel de important este însă mesajul de speranţă pe care trebuie să-l purtăm prin prevenirea infectării, informare, conştientizare a problematicii aferente bolii, integrare, acceptare  şi nediscriminare a celor infectaţi!

Inimă de Copil organizează pe pasajul pietonal din zona P-urilor (spre Elice), în colaborare cu Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA şi cu acordul Primăriei Galaţi, între orele 14-18 un program de Informare publică.

Personalul şi voluntarii „Inima de Copil” vor distribui materiale informative (pliante, calendare, prezervative, fundiţe roşii) şi le vor vorbi oamenilor despre HIV/SIDA. Timp de o jumătate de oră, de la 17,30, gândurile participanţilor se vor îndrepta către victimele acestei boli.

Pentru comemorarea celor care au decedat ca urmare a infecţiei cu HIV şi SIDA - împreună cu trecătorii, inimoşii fundaţiei vor aprinde lumânări şi vor realiza astfel o fundă roşie, simbol al luptei anti-SIDA.

„Fiecare dintre noi suntem veritabile şi preţioase resurse în prevenirea infectării cu HIV, în a stopa discriminarea persoanelor deja infectate, în a purta un mesaj de speranţă şi a ne implica pentru un viitor fără HIV/SIDA”. 

„Vă aşteptăm să vă alăturaţi cauzei noastre şi să fim împreună promotorii speranţei într-o lume, o comunitate şi o viaţă pe care le dorim mai bune şi mai sănătoase”, a transmis Anca-Aurora Chiosea, responsabil comunicare Fundaţia „Inimă de Copil”.

Citit 792 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.