Cu întreţinerea la zi, dar fără apă rece

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încă un episod din eterna poveste: plătim apa potabilă, dar, din cauza vecinilor rău platnici, ni se furnizează şi nouă tot cu program * Deşi e o cheltuială în plus, racordul individual ar putea fi o soluţie * S-au impus restricţii de furnizare a apei potabile către  41 de asociaţii de proprietari din oraş *

Am primit la redacţie, zilele trecute, un document semnat de mai mulţi membri ai Asociaţiei de Proprietari 761, din Micro 14. Gălăţenii respectivi sunt tare nemulţumiţi din cauză că li se furnizează apă rece cu program, doar între orele 21.00 - 6.00. 

Asta, în ciuda faptului că, susţin dumnealor, îşi plătesc cu regularitate datoriile către furnizorul de apă rece.

Cert e că şi pe site-ul SC Apă Canal SA, la capitolul datornici, figurează mai multe scări de bloc care fac parte din asociaţia 761: PM1 sc.1,2; PM2 sc.1,2;PM3 sc.1,2; PM4 sc. 1,2; PM5 sc.1,2; PM7sc. 1,2,4, M6 sc.1,2,3,4; S5A sc.2. Ca să aflăm mai multe detalii despre felul în care modul s-a ajuns aici am vorbit cu directorul tehnic al Apă Canal SA, Niţă Podaru. 

„Având în vedere că avem încheiat contract de furnizare cu Asociaţia, care are personalitate juridică şi nu cu fiecare locatar în parte, nu avem cum să furnizăm apă diferit”.

„Există însă, în cadrul asociaţiei, o scară de bloc – PM7, scara 3 – unde locatarii au branşamente şi au încheiat contracte individuale cu noi. Într-o astfel de situaţie, doar cei care nu plătesc au de suferit”, a precizat directorul Podaru.

În plus, din câte am înţeles, Asociaţia 716 nu trebuie să plătească „dintr-un foc” toată suma pe care o are de returnat către SC Apă Canal SA, ci doar să achite o parte din datorie şi să se angajeze, în conformitate un grafic de plată, să continue virarea banilor datoraţi către furnizor.

Sigur că un locatar care îşi achită datoriile lună de lună se va întreba, pe bună dreptate:

„De ce să mai dau bani şi pe un branşament individual, când eu deja îmi respect termenele de plată?”.

Ei bine, pentru că, în unele blocuri, aşa e viaţa. Există vecini care nu pot, dar şi vecini care nu vor să îşi plătească întreţinerea la timp, iar în final toată lumea are de suferit.

Potrivit datelor afişate pe site-ul SC Apă Canal SA, până în momentul de faţă s-a restricţionat furnizarea de apă rece către mai multe blocuri din 41 de asociaţii de proprietari din oraş. 

Citit 799 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.