Ora de teatru la Şcoala 22

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ţările din Occident şi în SUA dramatizarea este disciplină de studiu în aproape toate şcolile, la toate nivelurile de studiu. La noi, teatrul şi-a făcut loc în unităţile de învăţământ prin intermediul proiectelor.

Şcoala Gimnazială Nr. 22 şi-a deschis larg porţile pentru a găzdui „Ora de teatru”. La acest eveniment au participat elevi de la Şcolile Nr. 2, 3, 9, 11, 17, 19 din Galaţi, dar şi Şcoala din Smârdan.

Scopul proiectului este de a organiza şi desfăşura mini-spectacole de teatru în care elevii au ocazia de a-şi pune în valoare abilităţile interpretative şi originalitatea, dar şi de a se familiariza cu opere ale unor scriitori celebri din literatura română.

Totodată, prin vânzarea de bilete la preţuri modice, şcolile au ocazia să-i sprijine financiar pe unii copii aflaţi în dificultate.

Atmosfera a fost încălzită de elevii de la Şcoala Nr. 3 ,,I.L. Caragiale”, conduşi de învăţătoarea Teodora Simiz cu piesa ,,Iedul cu trei capre”, după povestea cu acelaşi nume de Octav Pancu-Iaşi.

A urmat trupa de teatru a Şcolii Nr. 22, îndrumată de institutoarea Doina Pană, care a pus în scenă  o adaptare după ,,Fata babei şi fata moşneagului”, a lui Ion Creangă.

În încheierea spectacolului, elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 3 le-au călăuzit spectatorilor paşii prin ,,Dumbrava minunată”, alături de Lizuca şi Patrocle şi le-au arătat că modernul poate coexista cu tradiţionalul în sceneta ,,Făt-Frumos când era mic”.

Decorurile, costumele inedite şi entuziasmul cu care micii actori au interpretat rolurile au încântat publicul care a aplaudat la scenă deschisă.

Citit 1263 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.