Atracţii romantice sau sexuale. Celebrități bisexuale din lumea artei

Atracţii romantice sau sexuale. Celebrități bisexuale din lumea artei
Freddie Mercury și iubita sa Mary Austin
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Bisexualul este definit ca o persoană atrasă romantic sau sexual atât de bărbați, cât și de femei

O seamă de nume mari din lumea artei au păcătuit cu ambele sexe și doar presa de scandal a putut să le scoată secretele la iveală.

Freddie Mercury, solist Queen

Zanzibarezul Freddie Mercury, pe numele adevărat Farrokh Bulsara, a trăit într-o epocă în care a fi "straniu" nu era acceptabil sau bine reprezentat în mass-media. El a evitat să vorbească public despre sexualitatea sa, pentru a-și proteja cariera de muzician, fiind solistul celebrei trupe Queen. Mercury a fost partenerul mai multor femei și chiar s-a logodit, pentru o vreme, cu Mary Austin. A avut însă și parteneri bărbați, inclusiv pe Jim Hutton, alături de care a rămas până când Mercury a murit de "pneumonie bronșică rezultată din SIDA", în 1991.

Virginia Woolf, scriitoare

Cunoscută mai ales pentru cărțile sale și pentru promovarea drepturilor femeilor, Virginia Woolf era bisexuală, iar aventura ei pasională cu Vita Sackville-West este un indiciu în acest sens. Astfel, în timp ce era căsătorită cu Leonard Woolf, Virginia a schimbat scrisori obișnuite și intime cu aristocrata bisexuală Vita. Ambii soți cunoșteau aventura și niciunul nu era prea îngrijorat. Soțul Vitei era, de asemenea, bisexual și perechea a avut o căsnicie deschisă, dar soțul Virginiei a considerat plictisitoare întreaga aventură.

Marlene Dietrich, actriță

Celebră în țara sa de origine, Germania, Marie Magdalene Dietrich a debutat pe vremea filmului mut și, la sfârșitul anilor '30, s-a refugiat în Statele Unite, de unde a ajutat la fuga a mii de evrei din calea urgiei naziste. Ea a fost prima actriță în rol principal care a sărutat o altă femeie, lucru scandalos la acea vreme. A fost cunoscută, de-a lungul carierei, pentru androginia ei și făcea parte din "cercul de cusut" al actrițelor "ciudate" de la Hollywood la acea vreme, care o includea și pe Greta Garbo; grupul avea în componenţă lesbiene nedeclarate. Dietrich a avut nenumărate legături amoroase, atât cu bărbați, cât și cu femei, pe care nu le-a ascuns niciodată soțului său. Cel mai faimos amant al ei a fost mult mai tânărul John F. Kennedy.

Frida Kahlo, pictoriță

Considerată una dintre cele mai faimoase pictorițe din toate timpurile, opera acesteia a fost celebrată pentru explorarea unor teme precum genul, rasa, dizabilitățile și sexualitatea. Autoportretele expresive ale lui Kahlo au transformat aspectul ei distinct într-un simbol feminist. S-a scris mult despre relațiile ei sexuale cu femeile. Între iubitele sale s-ar fi numărat şi unele amante ale soțului, faimoasele actrițe Josephine Baker, Paulette Goddard și Dolores del Rio, ca și pictorițele Georgia O’Keeffe și Jacqueline Lamba.

George Michael, solist Wham!

Ales, pentru vocea sa deosebită, să-l interpreteze pe Freddie Mercury la concertul-tribut al Queen, George Michael a avut parte de multe femei în vremea când era solistul trupei Wham!. Totuși, înclinația sa sexuală către bărbați a devenit tot mai pregnantă odată cu trecerea timpului. Michael a fost implicat în mai multe scandaluri sexuale, iar tabloidele britanice au relatat chiar că își racola partenerii în WC-uri publice.

Citit 1761 ori Ultima modificare Duminică, 20 August 2023 16:50

1 comentariu

  • postat de comunismul
    Sâmbătă, 26 August 2023 23:30
    5.13.211.***
    dumnezeu sa ii ierte pe toti!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.