Gălățeni cu tricolorul în balcon sau la fereastră. Plus de culoare și de sentiment național (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Gălățeni cu tricolorul în balcon sau la fereastră. Plus de culoare și de sentiment național (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(36 voturi)

Fără a fi instituții publice ori agenți economici, gălățenii au simțit dorința de a arbora tricolorul României la ei acasă: la balcon, la fereastră ori în grădinița din fața blocului. Drapele mai mari sau mai mici decorează fațadele terne ori spațiile verzi ale blocurilor, aducând un plus de culoare și de... sentiment național.

Să porți tricou sau hanorac inscripționat cu drapelul ori cu simbolurile Americii, Italiei, Turciei ori ale oricărui alt stat pare ceva obișnuit. Dar ce ziceți de un tricou ori hanorac cu simboluri românești? Personalizarea unei haine după dorința persoanei care o poartă nu mai este o provocare. La fel și achiziționarea unui steag de mari sau mici dimensiuni, ori chiar a unor cocarde tricolore. 

Le găsiți, în general, la magazinele cu suveniruri și cadouri, iar prețurile sunt accesibile. De pildă, miercuri seară, la un magazin din Dunărea Mall, am găsit steaguri tricolore cu prețuri între 3 şi 20 de lei, dar și mici cocarde numai bune de prins în piept.

Unii dintre gălățeni și-au decorat deja ferestrele, balcoanele sau micile grădini pe care le îngrijesc în fața blocului cu steaguri mai mari sau mai mici, după posibilități. Dovadă sunt imaginile pe care le-am surprins prin cartierele orașului.

În acelaşi timp, nu puțini sunt cei care arborează drapelul românesc, dar și pe cel al Uniunii Europene în tot cursul anului, nu doar de Ziua Națională.

Citit 2819 ori Ultima modificare Duminică, 03 Decembrie 2023 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.