Sute de șoferi au rămas pietoni încă din prima zi a anului

Sute de șoferi au rămas pietoni încă din prima zi a anului
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Anul 2024 a început prost pentru cei care, într-un fel sau altul, au încălcat legea. Polițiștii au avut de lucru, dând curs la peste 3.000 de sesizări, în urma cărora au dat amenzi cu nemiluita, au reținut persoane suspecte și au întocmit dosare penale acolo unde situația a cerut-o. Pe drumurile publice, 300 de șoferi au predat permisele, după ce au fost prinși circulând cu viteză, băuți sau sub influența drogurilor.

La nivel național, prima zi a anului a fost una plină, pentru că, sub influența alcoolului cu care au stropit masa de Revelion și pe cea de-a doua zi, românii nu s-au dat în lături de la rele. Nu mai puțin de 3.600 de apeluri au înroșit firul la 112 pe 1 ianuarie, polițiștii primind reclamații de tot felul, de la violențe în familie, la scandaluri în locuri publice, furturi, distrugeri sau alte moduri de tulburare a liniștii publice. Unii dintre cei implicați în situațiile reclamate erau deja căutați de poliție, ca urmare a unor abateri anterioare, pe numele lor fiind emise mandate de arestare. Cei mai mulți dintre cei reclamați s-au ales cu amenzi usturătoare, suma care ar trebui să ajungă la buget dacă toate amenzile ar fi plătite depășind valoarea de 1.500.000 de lei.

"În urma intervențiilor, au fost depistate 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 11 măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 3.093 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.526.437 de lei", au precizat reprezentanții Poliției Române.

Traficul rutier a fost din nou o sursă "bogată" de nereguli, drumurile publice fiind locul unde șoferii și-au dat măsura "vitejiei" imediat după Revelion. Aproape o sută de infracțiuni au fost constatate de polițiștii rutieri, cele mai multe fiind din sfera conducerii sub influența substanțelor interzise. Numărul șoferilor care și-au pierdut permisele pentru că au încălcat regulile a fost de trei ori mai mare. "Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 99 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 299 de permise de conducere, dintre care 70 pentru viteză, 109 pentru alcool și 12 pentru droguri. De asemenea, au fost retrase 125 de certificate de înmatriculare", a anunțat Poliția Română, care va continua șirul acțiunilor cu efective sporite și în următoarele zile, în condițiile în care este încă vacanță, iar sezonul petrecerilor nu s-a încheiat.

Citit 4319 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2024 09:09

1 comentariu

  • postat de Gigel
    Miercuri, 03 Ianuarie 2024 09:08
    5.13.172.***
    Din pacate pentru politie preventia se realizeaza doar prin panda. Pentru ca e mai usor.
    8
    17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.