Efectele naționale ale incendiului de la ”Ferma Dacilor”

Efectele naționale ale incendiului de la ”Ferma Dacilor”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a solicitat comisarilor din întreaga ţară să verifice dacă operatorii economici care activează în sectorul HORECA deţin toate autorizaţiile necesare şi obligatorii în raport cu activitatea pe care o desfăşoară. Măsura este urmare a incendiului de proporții izbucnit, pe 26 decembrie, la pensiunea ”Ferma Dacilor” din județul Prahova, în urma căruia au fost descoperite șapte trupuri carbonizate.

În situaţiile constatate ca fiind neclare, care necesită lămuriri suplimentare sau în care se ridică semne de întrebare, ANPC urmează să formuleze adrese către autorităţile emitente, pentru a le fi adusă la cunoştinţă starea de fapt.

„Solicitarea conducerii ANPC de verificare, de către echipele de comisari, a existenţei documentelor necesare funcţionării nu reprezintă o suprapunere de atribuţii cu instituţiile emitente ale avizelor sau ale autorizaţiilor respective, ci o simplă asigurare a faptului că aceste documente se află în posesia operatorilor economici, fără a fi analizată modalitatea în care acestea sunt emise, situaţie care intră în sarcina exclusivă a emitenţilor", se precizează într-un comunicat remis de ANPC.

Citit 1028 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2024 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.