Hram în parohia gălățeană din Micro 19 și Micro 21

Hram în parohia gălățeană din Micro 19 și Micro 21
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parohia gălăţeană care-l are ca ocrotitor pe Sfântul Proroc Ioan Botezătorul și-a sărbătorit duminică, 7 ianuarie, patronul spiritual, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Sfânta Liturghie în această zi de sărbătoare şi de bucurie pentru parohia situată în cartierele Micro 21 şi Micro 19 din Galaţi a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, în biserica mare a parohiei.

"La slujba arhierească au participat slujitorii parohiei şi numeroşi credincioşi veniţi cu credinţă şi evlavie să-l cinstească pe Sfântul Ioan, cel numit "înger în trup". În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Matei în care se relatează despre începutul propovăduirii Domnului şi a vorbit despre viața Sfântului Ioan Botezătorul, evidenţiind misiunea celui mai mare om născut din femeie, de martor şi mărturisitor al dumnezeirii Mântuitorului.

De asemenea, ierarhul locului a arătat că lucrarea omenească prin care este pusă în evidență persoana proprie și are în vedere cele materiale este trecătoare, iar lucrarea duhovnicească din Biserică în care lăsăm să lucreze Duhul Sfânt are valoare veșnică, întrucât prin aceasta se realizează sfințirea noastră", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În contextul proclamării anului 2024 drept "Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor" și "Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți", ierarhul Dunării de Jos a arătat că avem şansa de a continua lucrarea de binefacere şi a ne apleca cu mai mare atenţie şi disponibilitate către semenii noştri aflaţi în suferinţă şi în diferite boli. "Chiriarhul Dunării de Jos a apreciat lucrările administrativ-gospodăreşti realizate în această parohie de preotul pensionar Gheorghiţă Oanele, sprijinit cu mare implicare de bunii credincioşi, şi i-a îndemnat pe noii slujitori să continue frumoasa şi rodnica activitate pastoral-misionară începută aici în urmă cu 34 de ani. În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a oferit daruri copiilor prezenţi la slujbă şi i-a stropit cu Agheasmă Mare pe toţi credincioşii din biserică", mai arată Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" din municipiul Galaţi a fost înfiinţată în 1990, iar din anul 1997, pentru a răspunde nevoilor comunității, s-a început construcţia unei noi biserici, mult mai încăpătoare decât cea construită în perioada 1991-1993. "În prezent, după mai bine de 26 de ani de eforturi, s-a reușit construirea acestui frumos şi măreţ lăcaş de cult, binecuvântat pentru slujire de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian pe 23 decembrie 2021, când i-a fost oferit şi al doilea hram, închinat Sfântului Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului. Biserica are la demisol amenajat şi un paraclis, ocrotit de Sfântul Ierarh Nectarie şi Sfântul Ierarh Dosoftei", informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. În prezent lucrările de finisare exterioară sunt aproape de final, iar în interior, lăcaşul de cult este pregătit pentru pictură.

Citit 1067 ori Ultima modificare Marți, 09 Ianuarie 2024 13:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.