Preoți și medici, alături în tratarea trupului și sufletului

Preoți și medici, alături în tratarea trupului și sufletului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În contextul "Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor" și "Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți", Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a aflat marți, 9 ianuarie, la Centrul medical DC Clinic "Sf. Nectarie "din municipiul Galaţi.

Ierarhul locului a ajuns la această unitate medicală din municipiul de la Dunăre pentru a aduce binecuvântare şi rugăciune de mulţumire pentru lucrarea desfăşurată aici cu mult profesionalism şi dedicare, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

"La eveniment au fost prezenţi coordonatorul clinicii, domnul prof. univ. dr. Dorel Firescu, medicii şi personalul medical care lucrează în cadrul acestei unităţi sanitare. După stropirea cu Agheasmă Mare, chiriarhul Dunării de Jos a transmis celor prezenţi un cuvânt de apreciere pentru efortul şi implicarea cadrelor medicale în tratarea şi vindecarea diverselor afecţiuni ale semenilor noştri.

Totodată, ierarhul Dunării de Jos a evidenţiat frumoasa şi buna colaborare care există la Dunărea de Jos între medicii pentru suflet şi cei pentru trup.

Înaltpreasfinţia Sa a mulţumit iniţiatorului şi coordonatorului acestui proiect medical, dar şi întregii sale echipe care a făcut posibilă realizarea acestei necesare şi binevenite clinici medicale în zona Dunării de Jos, aşezate sub ocrotirea spirituală a unui mare sfânt făcător de minuni, Sfântul Ierarh Nectarie din insula Eghina.

În acest cadru de rugăciune, de comuniune şi de vindecare a suferinţelor, în semn de aleasă prețuire pentru deosebita contribuţie la îmbunătăţirea actului medical prin cercetare academică, minuţioasă aplicare în clinică a tehnicii terapiei prin chirurgie şi aplicarea valorilor profund creştine şi umane în slujirea semenilor, domnul prof. dr. Dorel Firescu a primit din partea Părintelui Arhiepiscop Casian distincţia eparhială «Vrednicia andreiană»", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Centrul medical DC Clinic, situat în zona centrală a Galaţiului, are în componenţă o echipă de medici cu o bogată experienţă profesională care, împreună cu alţi medici tineri foarte dedicaţi şi bine pregătiţi, îşi pun profesionalismul, expertiza şi empatia în slujba oamenilor.

Citit 1323 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2024 12:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.