Alecsandriştii îi uimesc pe americani

Alecsandriştii îi uimesc pe americani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vestea performanţelor şcolii gălăţene a depăşit graniţele Europei, a trecut Oceanul şi a făcut ocolul Americii *

Ieri, oficialii Ambasadei SUA la Bucureşti, aflaţi, zilele acestea, în vizită la Galaţi, au vrut să-i cunoască şi pe elevii Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, despre ai căror absolvenţi au auzit că au ajuns şi la Harvard, Princeton sau Yale, adică la unele dintre cele mai prestigioase universităţi din lume.

În amfiteatrul colegiului, discuţiile cu reprezentanţii Ambasadei, într-o engleză impecabilă, s-au dovedit a fi foarte utile pentru elevi. Ei au vrut să afle ce condiţii de studiu există în SUA, mai ales dacă aleg domenii precum Drept sau Medicină, au întrebat ce posibilităţi de integrare mai au apoi pe piaţa muncii în România sau în Europa sau ce burse pot accesa.

De altfel, atât viceambasadoarea Jeri Guthrie-Corn, cât şi ataşatul cultural Julie O’Reagan le-au prezentat oferte de burse şi i-au invitat să acceseze diferite programe de schimburi culturale.

Energici, curioşi, dornici să se afirme, tinerii le-au făcut o impresie pe măsura aşteptărilor. Iar interlocutorii lor nu au făcut decât să-i încurajeze să facă mai mult pentru ei, profitând şi de oferta americană.

Citit 946 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.