”Să învățăm să mulțumim și să ne vindecăm de nerecunoștință”

”Să învățăm să mulțumim și să ne vindecăm de nerecunoștință”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La Catedrala din Galați a fost marcată duminică, 14 ianuarie, Odovania Praznicului Botezului Domnului, Sfânta Liturghie fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian alături de un sobor de preoți și în prezența a numeroşi credincioşi, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pasajul evanghelic în care se face referire la vindecarea celor zece leproşi. ÎPS Casian a arătat că prin această relatare primim o serie de învățături duhovnicești pentru vindecarea noastră sufletească şi trupească şi pentru modul nostru de a ne comporta atunci când primim binefaceri şi daruri.

”Odovania sau încheierea solemnă a Praznicului Botezului Domnului nostru Iisus Hristos în Biserica noastră coincide astăzi cu etapa următoare a fructificării darurilor Botezului Domnului pentru om, pentru Creaţie şi pentru lume, când reţinem un dar atât de nepreţuit care este vindecarea sau redobândirea sănătăţii. Pentru ca firea umană să fie mereu la înălţimea chemării ei este nevoie de sănătate sufletească, de sfinţenia sufletelor şi a trupurilor, a caselor şi a vieţii noastre.

Prin vindecarea miraculoasă a celor zece leproşi din Evanghelia de astăzi, Domnul ne arată încă o dată cât de aşteptată este vindecarea sufletească şi trupească în anul ce l-am început, cel al pastoraţiei celor bolnavi. Se pare că boala grea de care ar trebui să ne tratăm pentru a putea începe vindecarea este chiar cea arătată de Domnul astăzi în Evanghelie, nemulţumirea.

De la Liturghie să învăţăm să mulţumim lui Dumnezeu pentru mila Lui, pentru darurile Lui, «clinica» Lui - Biserica, medici, părinţi, voluntari şi pentru atâtea fapte milostive extraordinare, în noi şi între noi. Învăţând să mulţumim ne vom vindeca de nemulţumire şi de nerecunoştinţă”, a arătat Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian.

La final, credincioșii prezenți la slujbă au fost stropiți cu Agheasmă Mare și au primit binecuvântarea arhierească.

Citit 490 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 10:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.