Rugăciune și filantropie pentru deținuții din penitenciare

Rugăciune și filantropie pentru deținuții din penitenciare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sărbătoarea închinată cinstirii lanţului Sfântului Apostol Petru a fost marți, 16 ianuarie, prilej de rugăciune, de filantropie şi de bucurie pentru persoanele private temporar de libertate din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din municipiul Galaţi, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

”Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, un sobor de preoţi din Galaţi a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din incinta Penitenciarului Galaţi. După Sfânta Liturghie, chiriarhul Dunării de Jos a oficiat o slujbă de mulţumire şi a rostit rugăciunile speciale pentru cei aflaţi în închisori.

În cuvântul adresat celor întemniţaţi, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre sărbătoarea acestei zile, adresându-le totodată îndemnul ca această perioadă petrecută în privare de libertate să fie un timp al pocăinţei şi al îndreptării.

La momentul liturgic şi catehetic au participat persoane private temporar de libertate, lucrători din cadrul penitenciarului, precum şi tineri voluntari gălăţeni”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Anul acesta, parohiile gălăţene „Sf. Împăraţi” şi ”Sf. Ecaterina”, precum şi Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Roşcani, judeţul Galaţi, au oferit deţinuţilor prezenţi la slujbă pachete cu obiecte bisericeşti, cărţi de rugăciune şi iconiţe.

”În continuare, Înaltpreasfinţia Sa a vizitat şantierul noii biserici din incinta acestei mari unităţi de detenţie, binecuvântând lucrările de zidire efectuate până în prezent la această biserică. Ierarhul locului a săvârşit aici şi Parastasul pentru martirii, deţinuţii şi angajaţii Penitenciarului Galaţi, trecuţi la cele veşnice”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Piatra de temelie pentru noua biserică de penitenciar, ocrotită de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, a fost aşezată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian la data de 16 ianuarie 2023. În prezent, lăcaşul de cult este ridicat până la acoperiş. Arhiepiscopia Dunării de Jos este mereu preocupată de identificarea unor noi modalităţi misionare care să vină în sprijinul catehizării şi ajutorării persoanelor private temporar de libertate. Între acestea, se numără şi cooperarea dintre diferite comunităţi parohiale şi preoţii din slujirea socială, în vederea organizării unor programe comune, atât educaţionale, cât şi social-filantropice.

Manifestări similare s-au desfăşurat şi la Penitenciarul Brăila şi la Penitenciarul pentru minori şi tineri din Tichileşti, judeţul Brăila.

Citit 544 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Ianuarie 2024 18:14

1 comentariu

  • postat de Ion
    Joi, 18 Ianuarie 2024 07:03
    82.79.117.***
    Penitenciarul Galati are autorizatie ISU???
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.