Sistemul e-Factura a fost îmbunătățit

Sistemul e-Factura a fost îmbunătățit
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sistemul e-Factura a fost îmbunătăţit, o modificare importantă fiind aceea că din 16 ianuarie acesta nu mai permite introducerea facturilor duplicat, conform unui comunicat al Ministrului de Finanţe.

"Pentru identificarea unor posibile îmbunătăţiri care să asigure sinergia platformelor de facturare furnizate de companiile care oferă servicii de contabilitate cu sistemul e-Factura, experţii instituţiei au invitat reprezentanţii acestor companii să colaboreze pentru a optimiza soluţiile tehnice", se spune în comunicat.

MF menţionează că un alt demers pentru a eficientiza interacţiunea cu utilizatorii finali este organizarea, în zilele 23 şi 25 ianuarie, a unor webinarii în care aceştia pot adresa orice nelămuriri şi primi răspunsuri din partea experţilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală/Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare.

Instituţia precizează că, de la 1 ianuarie 2024 şi până în prezent, s-au efectuat o serie de corecţii la aplicaţia de completare oferită gratuit de MF/ANAF, pe baza feedback-ului primit de la utilizatori. În continuare, un nou pas la care se lucrează este posibilitatea de a trimite facturi în numele furnizorului (autofacturarea).

Citit 532 ori Ultima modificare Joi, 18 Ianuarie 2024 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.