Mocirla de pe strada Dr. Răutu dă în clocot pe Facebook. Nu s-a schimbat nimic

Mocirla de pe strada Dr. Răutu dă în clocot pe Facebook. Nu s-a schimbat nimic
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Odată cu zilele ploioase, rețelele de socializare au fost inundate de fotografii cu noroiul și bălțile formate pe diferite străzi din Galați. Dar mocirla în care s-a scufundat strada Dr. Răutu pare să fie greu de concurat.

„Strada Dr. Răutu, după numeroase sesizări, arată tot mai rău. Indiferența celor «angajați în slujba cetățeanului» e tot mai mare!”, acuză o gălățeancă pe unul dintre cele mai active grupuri locale de pe Facebook, „Galați: Sesizările cetățenilor!”. Mesaje similare am primit și la redacție, situație care ne-a amintit că nu ar fi prima dată când scriem despre această stradă în urma sesizărilor primite.

Stradă desprinsă din Evul Mediu, lângă o zonă din Galați recent modernizată” era titlul articolului publicat în ediția din 21 februarie 2023: „Aflată în proximitatea unei zone recent modernizate, aproape de Piaţa Energiei, strada pare a fi desprinsă din altă epocă, fiind în totalitate din pământ. Vara, praful se ridică la fiecare mașină care trece, drumul nefiind nici măcar pietruit, iar iarna noroiul și bălțile formate de ploi și zăpadă le dau mari bătăi de cap oamenilor, indiferent de modalitatea prin care încearcă să ajungă dintr-un capăt în altul”.

„Ce asfalt, oameni buni? În zonă nu există canalizare, de asfalt nici nu se pune problema. Stâlpii de iluminat public sunt pe mijlocul drumului. Nu modernizăm nimic, este bun așa, ca la țară la mamaia, dar și acolo e mai bine acum”, comenta unul dintre locatari.

Pentru că numele străzii ne era oarecum cunoscut, am fost curioși dacă este cuprinsă în vreunul dintre planurile de modernizare făcute de Primărie. Și am descoperit că în ianuarie 2024 ar fi trebuit să fie gata – conform unor informații transmise de Primăria Galați la solicitarea noastră – o lucrare contractată în septembrie 2021 - proiectare și execuție „Colector canalizare strada Dr. Răutu”, în valoare de 249.450 de lei fără TVA, antamată de asocierea Moviland Met – ASTE Consult SRL. 

Indicatorii tehnico-economici ai lucrării au fost aprobați în iunie 2020. Iată cum argumentau autoritățile necesitatea intervenției: „În prezent, strada Dr. Răutu este prevăzută cu rețea de apă, dar nu dispune de rețea de canalizare, iar apele uzate menajere sunt dirijate către straturile superficiale ale solului, implicit în sursele de alimentare cu apă a populației și către haznalele proprii vidanjabile”. Pentru strada cu lungimea de numai 180 ml, proiectul tehnic prevedea: colector canalizare menajeră stradală, racorduri de canalizare cu conducta și guri de scurgere.

Lucrarea de canalizare încă nu s-a încheiat, după cum ne-au declarat reprezentanții Primăriei Galați. Abia după execuția ei se va putea trece la îmbunătățirea condițiilor de trafic auto și pietonal, primind asigurări că porțiunea de stradă afectată este prinsă în planul de reparații al Primăriei.

Din păcate, nu am putut afla și cât va dura până se vor realiza ambele lucrări.

Citit 3312 ori Ultima modificare Vineri, 22 Martie 2024 11:35

2 comentarii

  • postat de gigel
    Joi, 21 Martie 2024 12:39
    188.26.125.***
    NU SE FACE PENTRU CA NU ESTE TRECUTA LA PROMISIUNILE DIN CAMPANIA TRECUTA. MERGE SI AIA CU "CARTIERUL ESTE INCLUS INTR-UN PROIECT DE REABILIATRE SI URMEAZA SA INTERVENIM" (GARGARA PSD-ISTA) .IN 34 DE ANI DE PSD-PNL NE INDREPTAM CATRE TRAIUL DIN AFRICA.URA URA URA
    1
    18
  • postat de QPOWR
    Miercuri, 20 Martie 2024 21:10
    5.13.128.***
    Acolo e putin mai complicat, e desprins din telenovele gen "La Nea Mitica" , pentru un Gica contra care nu a fost de-acord sa-si cedeze parte din drumul de servitute (asa cum toti, in administrarea primariei Galati, pentru ca intreaga strada sa fie racordata la reteaua de canalizare aflata in lucru
    7
    29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.