Sărbătoarea Bunei Vestiri, zi de hram pentru o biserică istorică din Galați

Sărbătoarea Bunei Vestiri, zi de hram pentru o biserică istorică din Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos a fost marcată luni, 25 martie, marea sărbătoare a "Bunei Vestiri", închinată Maicii Domnului. Cu acest prilej și-a sărbătorit hramul și una dintre cele mai vechi biserici din Galați - Biserica "Buna Vestire", de pe strada Română - construită în anii 1857-1859, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.

Sfânta Liturghie din această zi de sărbătoare a fost oficiată în parohia gălățeană de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de un sobor de preoți și în prezența a numeroși credincioși. "În omilia rostită cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre iconomia mântuirii neamului omenesc şi semnificaţia profundă a sărbătorii Bunei Vestiri. După Sfânta Liturghie a fost săvârşit un parastas pentru preoţii mai înainte-slujitori la acest Sfânt Altar, împreună cu ctitorii, binefăcătorii şi enoriaşii acestei parohii, trecuţi la cele veşnice.

Cu prilejul hramului, parohia a derulat o activitate social-filantropică la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire" din municipiul Galaţi, instituţie medicală cu care se află într-un parteneriat tradiţional şi fructuos. Acţiunea a vizat susţinerea tinerelor mame, care au primit de curând dar de prunci, în semn de dragoste şi apreciere pentru jertfa pe care acestea o aduc în societate. În incinta spitalului, protoiereul de Galaţi şi preotul coslujitor de la Parohia "Buna Vestire" din Galaţi, în prezenţa medicilor, a asistentelor medicale şi a personalului administrativ din această instituție medicală, au săvârșit o slujbă de mulţumire, au rostit rugăciuni pentru cei bolnavi şi s-au rugat pentru odihna veşnică a ostenitorilor, binefăcătorilor şi a pacienţilor trecuţi în veşnicie", informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. Activitatea de la Maternitatea din Galaţi s-a încheiat cu oferirea de pachete cu alimente şi diverse produse de îngrijire pentru copii. Toate persoanele internate în această clinică gălăţeană au primit din partea parohiei şi o masă caldă.

Citit 1445 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2024 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.