S-a redeschis Grădina Senzorială

S-a redeschis Grădina Senzorială
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De miercuri, 1 mai 2024, la Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" s-au redeschis pentru public două zone tematice, Grădina Senzorială și Botanica Distractivă.

Grădina Senzorială este un spațiu inedit, care aduce natura mai aproape de vizitatori. Pe o suprafață de 750 mp sunt amenajate mini-grădini verticale, alveole cu plante aromatice şi utile, precum şi o alee terapeutică - pe care publicul poate umbla... desculţ. Aleea are mai multe suprafeţe: pietriş, piatră spartă, piatră de râu, fân, conuri, cărămidă, nisip, scoarţă de copac şi buşteni de lemn. Vizitatorii desculţi pășesc peste acestea, experimentând o adevărată terapie de relaxare, prin simpla atingere a piciorului gol de elementele amintite.

Botanica Distractivă este situată lângă Grădina Senzorială și îşi propune stimularea interesului copiilor pentru cunoaşterea naturii. În cadrul acesteia sunt prezentate plante printr-o modalitate prietenoasă şi hazlie.

Accesul publicului vizitator în cele două zone tematice este inclus în preţul biletului de intrare la muzeu.

Citit 939 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2024 18:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro