Hram în ziua de prăznuire a Sfintele Femei Mironosiţe

Hram în ziua de prăznuire a Sfintele Femei Mironosiţe
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parohia gălăţeană „Sfântul Mucenic Antim şi Sfintele Femei Mironosiţe“ şi-a sărbătorit duminică, 19 mai, cel de-al doilea hram, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Parohia „Sfântul Sfinţit Mucenic Antim şi Sfintele Femei Mironosiţe“, ce deserveşte nevoile pastorale şi liturgice ale credincioșilor din cartierele Micro 13 B şi Micro 38, a fost înființată în 1990, prin desprinderea a două zone din parohiile „Sfânta Treime“- Fileşti şi „Adormirea Maicii Domnului“ - Cimitir.

La data de 1 iunie 1991, pe bulevardul Milcov nr. 25 A, a fost sfinţit locul şi a fost pusă piatra de temelie pentru noua biserică, slujba fiind săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, pe atunci Arhiereu-Vicar al Episcopiei Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi un mare număr de credincioşi.

”Impresionantul devotament al enoriaşilor şi osârdia credincioaselor din parohie care ajutau la construcţia bisericii au făcut ca, la propunerea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în anul 1994, biserica să primească şi al doilea hram, cel al Sfintelor Femei Mironosiţe.

Anul acesta, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica acestei comunităţi parohiale, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa rugătoare a multor tineri şi copii de la cele patru şcoli din cuprinsul parohiei, precum şi a numeroşi credincioși.

În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni către Milostivul Dumnezeu pentru toate creştinele care trudesc în familie, în societate şi în Biserică, în ţară şi peste hotare, multe dintre acestea fiind sprijin de nădejde pentru semenii noştri bolnavi şi aflaţi în suferinţe”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Întrucât Mironosiţele femei sunt modele de credinţă pentru toate femeile creştine, Duminica a treia după Sfintele Paşti a devenit Ziua Femeilor Creştine.

Ziua de prăznuire a Sfintelor Femei Mironosiţe s-a încheiat în această parohie gălăţeană cu sfinţirea noilor clopote instalate în turlele mici ale bisericii şi agapa de hram, pregătită de harnicele femei din comitetul parohial, din care au gustat produse pascale peste 400 de credincioşi.

La finalul slujbelor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian i-a binecuvântat pe cei prezenţi şi le-a oferit daruri.

Citit 857 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Mai 2024 08:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro