Începe Târgul de Toamnă

Începe Târgul de Toamnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mâine, de la ora 9.00, în Piaţa Centrală din Galaţi va avea loc deschiderea oficială a celei de-a zecea ediţii a Târgului de Toamnă, eveniment organizat de Consiliul Judeţului, Consiliul Local, Direcţia pentru Agricultură Galaţi, Camera Agricolă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi şi Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi.

Pentru ca gălăţenii să nu îşi piardă timpul aşteptând, pe la uşile închise, momentul când oficialităţile taie tradiţionala panglică inaugurală, Administraţia Pieţelor a decis ca tarabele producătorilor să fie deschise încă de la ora 7.00.

La cea de-a zecea ediţie a Târgului de Toamnă din acest an participă peste 300 de producători care îşi vor vinde marfa vineri, sâmbătă şi duminică.

Conform tradiţiei, tarabele vor fi pline cu legume, fructe, produse din carne, peşte, brânză, produse apicole, conserve, produse de panificaţie, flori şi chiar porumbei. Organizatorii evenimentului promit, ca în fiecare an, că preţurile practicate în cele trei zile vor fi mai mici decât în mod normal (şi aşa ar şi trebui să fie, având în vedere că producătorilor participanţi la târg nu li se cere nicio chirie pentru tarabele ocupate).

Dacă va fi aşa sau nu, vom vedea. Cert este că timp de trei zile, cât durează târgul, Piaţa Centrală va răsuna de cântece populare autentice, susţinute de formaţiile Centrului Cultural Dunărea de Jos, dar şi de artişti cunoscuţi, precum Alexandru Jula sau formaţia „Azur”.

„Fiind cel de-al zecelea an consecutiv în care reuşim, uneori cu mari eforturi, să organizăm Târgul de Toamnă, am vrut ca spectacolele să menţină atmosfera de voie bună pe parcursul tuturor celor trei zile, nu doar în prima zi, de deschidere, aşa cum s-a întâmplat până acum.

Tot din dorinţa ca gălăţenii să se simtă cât mai bine, ne-am gândit să organizăm şi o secţiune cu produse populare tradiţionale”, a declarat directorul SA Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi, Eugen Zaharia.

Citit 1627 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.