Mai sunt câteva zile până la recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2011

Mai sunt câteva zile până la recensământul populaţiei şi al locuinţelor 2011
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Între 20 şi 31 octombrie 2011, recenzorii vor bate la porţile celor 609.398 de locuitori din judeţul Galaţi, potrivit evidenţei înregistrate la 1 ianuarie 2011. Dintre aceştia, 343.756 de cetăţeni au domiciliul declarat în municipiul Galaţi, iar 265.642 sunt în mediul rural, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Statistică Galaţi.

Toţi aceşti cetăţeni au de completat, în mod obligatoriu, trei fişe referitoare la Persoană (P), la Gospodărie(G) şi cea numită „Locuinţă, clădire” (LC). Fişa „LC” cuprinde 29 de întrebări cu privire la numărul de persoane cu domiciliul la acea adresă. Cuprinde şi aspecte ce privesc statutul locuinţei, adică, dacă este domiciliu permanent, secundar sau dacă este casă de vacanţă.

Până vine recenzorul, fiecare proprietar sau chiriaş va trebui să se documenteze asupra formei de proprietate a propriei case, care poate fi: privată particulară, de stat, privată de grup, cooperatistă, asociativă sau dacă aparţine cultelor religioase. Chestionarul „LC” cere şi date despre starea imobilelor din România, dacă este racordat la sistemul de alimentare cu apă sau nu, dacă are baie şi closet cu apă (WC).  Un alt aspect urmărit este cel al modului de încălzire care poate depinde de centrala termică proprie, de reţeau orăşenească de termoficare sau dacă este o sobă, eventual, cu şemineu.

Potrivit estimărilor Institutului Naţional de Statistică Bucureşti, fiecare cetăţean are nevoie de 40 de minute ca să completeze toate chestionarele. 

Citit 1041 ori Ultima modificare Luni, 10 Octombrie 2011 15:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.