Au apărut escroci care se pretind angajaţi Apă Canal şi care intră în casele gălăţenilor!

Au apărut escroci care se pretind angajaţi Apă Canal şi care intră în casele gălăţenilor!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Coincidenţă sau nu, dar exact în prima zi de recensământ naţional, la uşile gălăţenilor au început să bată şi alte persoane decât cele abilitate, prin lege, să ne calce pragul. Este vorba despre mai mulţi indivizi care se pretind a fi angajaţii Apă Canal şi care spun că sunt trimişi pentru a verifica metrologic apometrele din case. După ce mâzgălesc nişte buletine metrologice ce pot fi procurate în zilele noastre de oriunde, cer şi taxă: 56 de lei, pentru care emit şi chitanţe, hârtii, care, de asemenea, pot fi procurate de oriunde – de pe internet sau de la cei care vând „la negru” aşa ceva.   

Impostorul a încasat doar şase lei, urmând să vină a doua zi pentru restul de 50 de lei!

Potrivit Corneliei Arnăutu, şefă a biroului de Relaţii Publice din cadrul Apă Canal, până acum, au fost păcăliţi mai mulţi locatari de la blocurile din zona Spicu, administratora Asociaţiei 143 venind la Apă Canal pentru a cere lămuriri. „Astăzi [ieri] s-a mai prezentat o doamnă, care locuieşte în I.C.Frimu şi care la fel ne-a spus că s-a trezit la uşă cu un bărbat prezentabil, la vreo 50 de ani, care i-a spus că a venit să îi verifice apometrele. Femeia l-a lăsat în casă şi după ce omul s-a uitat la apometre, i-a eliberat un buletin metrologic şi i-a cerut 56 de lei. Femeia nu avea în casă decât şase lei i-a dat banii, el a eliberat o chitanţă de 56 de lei şi i-a zis că va veni în altă zi pentru a încasa restul de bani! Noi am sfătuit-o că dacă mai vine, să sune la 112, să-l aresteze pe impostor”, spune Cornelia Arnăutu, precizând: „Chitanţele eliberate pentru suma achitată au inscripţionată denumirea: Regia de Apă şi Metrologie şi un cod fiscal indescifrabil. Facem precizarea că salariaţii SC Apă Canal SA Galaţi nu fac verificări ale apometrelor din apartamente (acestea se verifică doar de către reprezentanţii asociaţiei de proprietari) şi nu încasează sume de bani decât în baza unei facturi. Legitimaţia salariaţilor SC Apă Canal SA are sigla societăţii, marca salariatului şi funcţia acestuia, precum şi semnătura directorului general. Recomandăm tuturor gălăţenilor să solicite şi să verifice legitimaţiile de serviciu ale celor care se prezintă în <<control>> înainte de a permite accesul în apartament sau de a face vreo plată”.

Pentru ca escrocii să fie găsiţi cât mai repede, SC Apă Canal a făcut o informare şi către Poliţie. „Am primit deja sesizarea de la Apă Canal şi în  baza acesteia vor demara acţiuni pentru identificarea indivizilor care  se fac vinovaţi de înşelăciune. Totodată, sfătuim persoanele păgubite, cele care au fost păcălite să facă plângeri la Poliţie, pentru a porni anchetele în astfel de cazuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, inspector principal Cristina Tatulici. Până vor prinşi cei care profită de naivitatea şi, până la urmă, de buna credinţă a gălăţenilor, sfatul este simplu: nu deschideţi uşa oricui!      

Citit 2966 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2011 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.