Migraţia gălăţenilor către Smardan
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Migraţia gălăţenilor către Smardan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comuna Smârdan din judeţul Galaţi este între puţinele aşezări care în ultimii ani a înregistrat o creştere semnificativă a locuitorilor. Acum numără 5200 de oameni, cu aproximativ 2000 de persoane mai mult faţă de 3225 de suflete, câte erau în 1990 în această comună.

Spre deosebire de alte aşezări, Smârdanul excelează prin cele două cartiere noi; unul este situat în satul Mihail Kogălniceanu, unde, în 2007, au fost repartizate 150 de loturi de casă. Deocamdată, în această parte a satului s-au ridicat doar vreo 25 de case. Cel mai vizibileste însă cartierul numit „Smârdanul nou”, zonă cu case ochioase care întâmpină călătorul la intrarea sau ieşirea dinspre Galaţi. „Smârdanul nou” este înfiinţat în anul 2001, iar cele 250 de loturi de case au fost dobândite de actualii proprietari în urma unei licitaţii publice. Mulţi dintre locuitori sunt foşti salariaţi de pe platforma siderurgică. 

Câte locuri de case s-au dat în ultimii ani la Smârdan pentru tinerii căsătoriţi? „Din anul 2008 şi până în prezent, am repartizat 31 de vetre de casă pentru cei care au depus cereri. În acest moment, teren de construcţii nu prea mai este, iar acolo unde găsim câte o posibilitate încercăm să soluţionăm cererile pentru tinerii care se căsătoresc”, spune primarul de la Smârdan.

 

Citit 5855 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2011 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.