Gerul continuă să facă victime

Gerul continuă să facă victime
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

10 persoane au avut nevoie de intervenţia echipajelor de Ambulanţă în cursul zilei de miercuri, din cauza temperaturilor scăzute. Dintre acestea, șase sunt cazuri sociale, care au fost duse la centrele medico-sociale din judeţ.

„Au fost preluaţi şi patru pacienţi cu hipotermie. Doi dintre ei sunt aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, pentru stabilizarea temperaturii corpului. Ei rămân internaţi aici, pentru o mai bună supraveghere medicală. Deşi nu s-a înregistrat niciun deces produs de vremea nefavorabilă, Ambulanţa a adus în această dimineaţă (joi dimineaţă, n. r.) o femeie de 60 de ani, cu stop cardio-respirator. În urma primelor investigaţii s-au înregistrat semne de hipotermie, însă aşteptăm rezultatul examenului necrologic, pentru a putea spune cu exactitate ce a produs decesul pacientei”, ne-a informat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi.

Probleme medicale în judeţ

Din cauza drumurilor blocate, Ambulanţa înregistrase joi un număr de 9 solicitări din judeţ, la care nu s-a putut deplasa. Din declaraţiile şefului Serviciului de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, niciunul dintre aceşti pacienţi nu reprezintă urgenţe, echipajele Ambulanţei cooperând cu cele de la Drumuri, pentru a ajunge în localităţile respective.

Într-o situaţie delicată se află şi unii bolnavi cronici din judeţ, care au rămas fără stocuri de medicamente. Dr. Boldea ne-a relatat că se fac eforturi pentru a le asigura acestor bolnavi medicaţia necesară.

 

Citit 1215 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2012 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.