Patimile călătorilor CFR pe caniculă

Patimile călătorilor CFR pe caniculă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Codul galben de caniculă care a cuprins Galaţiul dă bătăi de cap şi CFR-ului, şi clienţilor săi. Din cauza temperaturilor deosebit de ridicate, s-au instituit restricţii de viteză şi, în afară de întârzierile inerente, călătorii mai trebuie să suporte şi căldura din trenuri, întrucât sistemele de climatizare din vagoane nu mai fac faţă.

Până duminică inclusiv, în intervalul orar 10.00-18.00, trenurile SNCFR Galaţi circulă cu restricţii de viteză, fapt care conduce la întârzieri cuprinse între 15-40 de minute, în funcţie de rută şi de vitezele practicate, a declarat Gabriel Enciu, şeful Diviziei Comercial a Sucursalei Transport Feroviar Călători Galaţi: "La nivelul şinelor, temperatura ajunge şi la 60 de grade Celsius, motiv pentru care s-a luat măsura restricţiilor de viteză".

În afară de faptul că trenurile ajung la destinaţie mai târziu decât ar trebui în mod normal, călătoria pe calea ferată se dovedeşte a fi, în această perioadă, un sport extrem, nerecomandat cardiacilor, copiilor, vârstnicilor etc. "Am fost la Iaşi, cu trenul, vinerea trecută. Am plecat de la 6.10 din Galaţi şi tot drumul instalaţiile de aer condiţionat au dat numai căldură. Ne-am sufocat cu toţii! Conductorul ne-a spus că nu are ce face! Să dai 60 de lei pe bilet şi să-ţi vină să leşini de căldură în tren nu mi se pare normal, nu mai merg cu CFR-ul!", a reclamat Aurica Dănăilă, care ne-a spus că de acelaşi tratament a avut parte şi duminică, la întoarcerea de la Iaşi la Galaţi. "Sistemele de climatizare nu fac faţă temperaturilor, avem multe reclamaţii de acest gen", confirmă Gabriel Enciu. 

Citit 1448 ori Ultima modificare Vineri, 27 Iulie 2012 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.