O gălăţeancă şi-a luat doctoratul cu profesori de la Oxford, în timp ce miniştrii noştri plagiază

O gălăţeancă şi-a luat doctoratul cu profesori de la Oxford, în timp ce miniştrii noştri plagiază
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În 2010 a terminat facultatea, după care a fost angajată ca asistent universitar * Diploma a primit-o la 26 de ani abia împliniţi


Ne-a vizitat la redacţie doamna Mary-Vona Răduţ, o bunică mândră de nepoata ei, care în urmă cu câteva săptămâni a primit titlul de doctor în chimie anorganică în Marea Britanie. Nepoata - Mariana Whitaker - a absolvit în 2010 Facultatea de Chimie Anorganică la Universitatea din Birmingham. Pentru rezultatele ei excelente la învăţătură, tânăra a fost angajată imediat ca asistent universitar. În 2011, a finalizat masteratul, după care, într-un singur an a reuşit să-şi termine şi teza de doctorat „Materiale magnetice rezistente pentru schimbarea metodelor de citire a benzilor de la calculator”.  

„Să nu vă imaginaţi că acolo astfel de titluri se obţin ca la noi, cum vedem pe la televizor că sunt miniştri care au copiat de la alţii şi şi-au scos diplomă. Pe 25 ianuarie, la numai o zi după ce a împlinit 26 de ani, a susţinut disertaţia care a durat două ore, timp în care profesorii din comisie veniţi de la Universitatea Oxford i-au pus tot felul de întrebări dificile, chiar încuietoare, la care nu se aştepta. La final, a primit titlul de doctor în chimie anorganică”, povesteşte  Mary-Vona Răduţ.    

Imediat după doctorat, Mariana Whitaker şi-a găsit o slujbă în America, pentru a fi alături de iubitul ei, pe care l-a cunoscut la un curs în New York. „Chiar dacă asta înseamnă că o voi vedea şi mai rar decât până acum, sunt bucuroasă că are o carieră frumoasă în faţă, are un drum pe care a ajuns prin forţe proprii şi este şi fericită în viaţa personală”, ne mărturiseşte la finalul discuţiei interlocutoarea noastră.

Citit 3808 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2013 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.