Workshop gratuit pentru părinţii copiilor cu autism

Workshop gratuit pentru părinţii copiilor cu autism
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism (APCA) Galaţi vine în întâmpinarea voluntarilor care vor să îi ajute pe micuţii din asociaţie, dar şi a părinţilor cu astfel de copii. De pe 16 martie, timp de trei sâmbete consecutiv, APCA va organiza trei workshopuri de formare gratuite. Scopul este familiarizarea voluntarilor şi a părinţilor care abia au aflat diagnosticul cu metodele de intervenţie (terapia ABA, logopedie, art-terapie), activităţile şi programele de terapie din procesul de recuperare şi integrare a copilului cu autism.

Cursurile de formare vor dura câte cinci ore fiecare şi fi susţinute de psihologi cu experienţă în lucrul cu copiii cu tulburări din spectrul autist (TSA): psih. Gina Seria, psih. Adriana Sîrbu, psih. Mioara Chirică. Cei interesaţi trebuie să îşi anunţe intenţia de participare la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., locurile fiind limitate. Informaţii despre workshopuri se găsesc şi pe site-ul http://autism-galati-apca.blogspot.ro/.

„Dorim să mulţumim public celor care au donat în urnele APCA amplasate în câteva locuri din oraş, în perioada 1-8 martie. Cu ajutorul lor şi al conducerii Şcolii Speciale „Constantin Pufan”, instituţie care găzduieşte sediul asociaţiei şi unde au loc cele trei workshopuri, putem să organizăm, gratuit, aceste seminarii”, declară preşedinta APCA, Nicoleta Lupoae.

Ore de înot şi grupuri de socializare pentru copiii cu TSA

Începând cu luna martie, copiii cu autism din APCA vor beneficia, gratuit, de cursuri de înot. Graţie bunăvoinţei conducerii Clubului „Voinţa”, aceştia vor putea face, lunar, exerciţii extrem de benefice pentru dezvoltarea lor psiho-motorie. Cursurile de înot completează cum nu se poate mai bine activităţile de socializare în care sunt antrenaţi copiii, găzduite de mai bine de un an de partenerii de suflet ai APCA de la Sala de Joacă „Paul şi Andra” din Galaţi.

APCA a fost înfiinţată în 2011, de părinţii unuia dintre copiii cu autism din Galaţi, fiind singurul ONG din judeţ care îşi desfăşoară activitatea strict în problematica autismului la nivel local. Asociaţia îşi propune să mobilizeze, stimuleze şi sprijine familiile acestor copii în vederea obţinerii unui grad cât mai ridicat de recuperare a celor din urmă.

Citit 2303 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2013 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.