Controlorii Transurb au constatat că pensionarii nu compostează sau donează biletele
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Controlorii Transurb au constatat că pensionarii nu compostează sau donează biletele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Măsura înlocuirii abonamentelor cu tichetele de călătorie este una provizorie, de tranziţie, „fiindcă din vară, primăria ne-a asigurat că va introduce cartele electronice, cu două, zece, douăzeci de călătorii şi astfel vom simplifica actuala procedură care este destul de greoaie”, spune Genica Totolici, director al SC „Transurb” SA Galaţi.

În luna martie, în urma controalelor realizate de personalul „Transurb” s-au  constatat mai multe nereguli, în privinţa folosirii tichetelor acordate pensionarilor. „Au fost depistate câteva cazuri în care am găsit copii cu tichetele (cu gaură) acordate pensionarilor, dar cele mai multe cazuri sunt legate de faptul că mulţi dintre pensionari nu compostează tichetele. Îi găsim cu biletele necompostate”, spune interlocutoarea.

Dar pensionarii sunt în continuare nemulţumiţi: „Renunţarea la abonamentul lunar, valabil pe tot anul, şi acordarea celor 30 de bilete pentru cele 15 călătorii nu a făcut decât să pună bătrânii, neputincioşi şi bolnavi, pe drumuri. Nu ştiu de ce nu au făcut un calcul financiar, ca să vadă aleşii noştri dacă nu cumva tipăritul biletelor, lunar, nu încarcă şi mai mult bugetul local. Ca să nu mai spun că, uneori, uităm să compostăm şi biletele”, spune George L. din Galaţi.

Zilele acestea, mai mulţi salariaţi ai Transurb triază şi aşează pe pachete a câte 45 de bilete (ori două călătorii) bilete pentru pensionari. Noile bilete, pentru a fi deosebite de cele obişnuite au fost vopsite în culoarea verde. Pe fiecare scrie „netrasmisibil”, iar obligativitatea pensionarilor este să le composteze.

În acest sens, Genica Totolici aduce şi o veste bună, anume că, de luni, 25 martie, vor fi distribuite pensionarilor biletele verzi, pentru următoarele trei luni - aprilie, mai, iunie - la chioşcurile cunoscute deja.

Citit 6157 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2013 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.