Transportul în Valea Oraşului se va face cu bărci din dotarea Transurb

Transportul în Valea Oraşului se va face cu bărci din dotarea Transurb
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preconizatele inundaţii din Valea Oraşului îi prind pe cei din Primărie cu lecţia învăţată: "Ne-am pregătit cum se cuvine, vom avea bărci care vor face transport public de persoane" * Alertă la Galaţi: vom avea mai multe supermarketuri decât cârciumi * Află ce s-a mai întâmplat senzaţional în Galaţi în ultima săptămână


Primăria îi linişteşte pe locuitorii din Valea Oraşului: biletele Transurb vor putea fi folosite şi la transportul cu bărcile

Anunţatele inundaţii pe Dunăre nu îi prind nepregătiţi pe cei din Primăria Galaţi. Autorităţile locale au luat primele măsuri pentru populaţia din zonă. Astfel, Marius Stan a anunţat că biletele şi abonamentele pentru Transurb vor fi valabile şi pentru transportul public cu bărci şi şalupe în Valea Oraşului în următoarele două luni. "Este un gest firesc pe care îl facem pentru cetăţenii din această zonă a oraşului. Vor fi valabile inclusiv biletele gratuite pe care le dăm pensionarilor, astfel că lumea nu trebuie să fie îngrijorată. De asemenea, luăm în calcul şi decontarea a unei părţi din preţul benzinei pentru cei care au în dotare bărci", a declarat primarul Marius Stan.

Inginer gălăţean: "Groapa de la Elice a fost cauzată de traficul greu de pe Dunăre"

Comisia care analizează cauzele apariţiei gropii de pe Faleza Superioară a descoperit adevăratul motiv pentru care craterul de la Elice tot continuă să apară, în ciuda repetatelor lucrări care s-au efectuat în acel loc. Astfel, potrivit comisiei, nici traficul de maşini de pe Faleză, nici cohortele de plimbăreţi din weekend nu sunt de vină pentru situaţia creată. "Groapa în asfalt este cauzată de numărul mare de nave grele care trec pe Dunăre. Specialiştii de până acum au luat în calcul doar maşinile, pietonii şi concertele care au avut loc în acel loc. Nimeni nu s-a gândit că de vină ar putea fi barjele care trec încărcate pe Dunăre. Noi am calculat şi am ajuns la concluzia că trepidaţiile acestora produc fisurile din asfalt. Recomandarea noastră este să se oprească traficul de nave pe Dunăre", a declarat ing. Gelu Curcudel, şeful comisiei pentru groapa de la Elice.

Pescarii gălăţeni se plâng că a dispărut carasul din Dunăre: "Numai cod galben şi portocaliu prindem"

Sute de pescari gălăţeni au protestat joi în faţa Ministerului Mediului, cerând să se schimbe denumirea alertelor de inundaţii pe Dunăre. "De când s-a anunţat cod galben, cod portocaliu şi cod roşu nu mai prindem deloc caras şi plătică, ci doar cod. Nu se mai poate aşa ceva, nevestele noastre nu ştiu să facă decât peşte prăjit cu mămăliguţă şi mujdei. Habar nu avem cum se găteşte codul. Pentru inundaţii, să se schimbe terminologia. Dacă tot folosesc nume de peşti să le spună caras auriu, crap argintiu, nu ştiu, să se găsească soluţii. Ne-am săturat de atâta cod. Sau să i se spună macrou, că ăsta ştim cum se face", a spus Rică Ciortănel, liderul pescarilor protestatari.

Alertă la Galaţi: numărul supermarketurilor l-a depăşit pe cel al cârciumilor

Odată cu deschiderea magazinului Kaufland la Inelul de Rocadă, Galaţiul va avea, oficial, mai multe supermarketuri decât bodegi. Organizaţia Alcoolul fără Frontiere a anunţat că va demara o serie de proteste în faţa Primăriei Galaţi pentru a încerca să sensibilizeze autorităţile să atragă cât mai mulţi investitori străini, în vederea deschiderii de lanţuri de cârciumi. "Suntem un oraş cunoscut pentru activitatea de băut, nicidecum pentru cea de shopping. Doar se ştie. Noi, gălăţenii, mergem să ne face cumpărăturile la Brăila, iar brăilenii vin la cârciumă la noi. Trăim în deplină armonie cu vecinii riverani la Dunăre", a declarat Nicu Păhărel, preşedintele Organizaţiei Alcoolul fără Frontiere. Ca să evite mişcările de protest, primarul Marius Stan a anunţat că le va cere supermarketurilor să ieftinească produsele alcoolice, astfel încât toată lumea să fie mulţumită. "E o palidă consolare. Noi nu ţinem neapărat să bem, ci doar să ne uşchim de acasă cu băieţii", a completat Nicu Păhărel.

Judecător din Galaţi bănuit că îşi parchează maşina în faţă la Casa Sindicatelor

Colegii de la Tribunalul Galaţi îl suspectează pe judecătorul Mihăiţă Dreptate că face notă discordantă faţă de ei şi îşi parchează maşina în parcarea goală de la Casa de Cultură a Sindicatelor, aflată la un minut distanţă de sediul Tribunalului. "Mihăiţă a fost văzut de câteva ori că îşi duce maşina în parcare, în loc să o lase pe trotuarul de la Tribunal sau chiar pe stradă, aşa cum facem noi, ceilalţi judecători şi avocaţi. Păi unde ajungem în felul ăsta? Mâine, poimâine o să vină cineva de la Poliţie, să ne ceară să facem la fel. Este inadmisibil aşa ceva", a declarat un avocat din barou. Mihăiţă Dreptate susţine, totuşi, că a fost vorba de un accident, că nu şi-a lăsat maşina toată ziua în parcare. "Pur şi simplu m-am dus cu maşina să îmi cumpăr un kil de şuncă afumată, că era târg în faţă la Sindicate. Nu am stat mai mult de zece minute. Am parcat-o apoi, regulamentar, chiar pe stradă, în faţa Tribunalului. Colegii mei exagerează", s-a apărat Dreptate.

Supravieţuire extremă: Bear Grylls va încerca să trăiască o săptămână cu salariul unui combinist

Celebrul realizator de emisiuni britanic Bear Grylls va filma în Galaţi unul dintre episoadele emisiunii despre tehnicile de supravieţuire. Bear Grylls, cunoscut pentru exerciţiile de supravieţuire din deşert, munţi şi junglă, va încerca şi testul extrem: va încerca să rămână în viaţă după o săptămână în care va avea voie să cheltuiască doar un sfert din salariul lunar al unui angajat al ArcelorMittal. "Este testul suprem. Până acum, m-am alintat încercând să supravieţuiesc printre animale sălbatice, prin munţi stâncoşi sau deşerturi aride. Mi-e cam frică de această săptămână, dar sunt călit. Trebuie să reuşesc", a declarat Bear Grylls.

La Finanţe, şpăgile au fost actualizate cu rata inflaţiei

Funcţionarii de la Finanţe au decis să majoreze tarifele la şpăgi cu 3 la sută, adică rata inflaţiei pe ultimele 12 luni. "Nu am mai umblat la preţuri de un an. Nu se mai putea aşa, avem şi noi familii de hrănit. Contribuabilii să nu intre în panică, vom accepta în continuare cafea, dar numai la pachet mare", a declarat tanti Geta, de la ghişeul 4.

Minune în Micro 19: într-un garaj s-a descoperit o maşină

Funcţionarii din Primăria Galaţi au avut parte de şocul vieţii lor când, la un control de rutină, au descoperit într-un garaj din Micro 19 o maşină. "Până acum nu am mai văzut aşa ceva. Unii şi-au făcut ateliere, alţii beciuri, cei mai mulţi îşi ţineau murăturile. Maşini nu am văzut până acum. Este o premieră", a declarat un funcţionar din corpul de control.

La Măstăcani vor fi replantate pădurile: "Şi generaţiile viitoare trebuie să aibă din ce să-şi facă bâte"

Consiliul Local Măstăcani este decis să salveze pădurile din localitate, retezate în ultimii ani pentru nevoia din ce în ce mai mare de bâte a sătenilor din localitate. "Încercăm să facem ceva şi pentru generaţiile viitoare. Uite, vin copiii ăştia din urmă şi dacă nu mai au păduri nu or să mai aibă de unde să îşi facă bâte pentru tradiţionalele ciomăgeli de cârciumă. Dar trebuie să aşteptăm vreo zece ani să se facă groase, că din puieţii ăştia faci cel mult un bici. Am decis să punem mai mult arţar, că ăsta are un lemn dur şi când dai cu ciomagul se cunoaşte, tată", a declarat secretarul primăriei. Până când noile generaţii de bâte vor creşte, măstăcănenii vor folosi lemn de import.

Din cauza conţinutului ridicat de apă, cudălbenii au renunţat la legume

Locuitorii din Cudalbi au renunţat cu totul la castraveţi şi roşii după ce au aflat că acestea conţin apă în proporţie foarte mare, arată un studiu realizat de un cercetător din Măstăcani. "Am constatat că, după difuzarea unui documentar la televizor legat de conţinutul de apă din legume, în Cudalbi nu numai că nu s-a mai cultivat nicio legumă, ci, mai mult, nimeni nu a mai mâncat roşii sau castraveţi. Este un lucru explicabil, având în vedere aversiunea pe care o au cudălbenii faţă de apă", a spus cercetătorul din Măstăcani. Cudălbenii par să fie dispuşi să revină asupra deciziei numai dacă apa din legume va fi înlocuită cu votcă.

Cudălbean internat la Judeţean: "Dacă ştiam că trebuie să vin cu spirtul de-acasă nu mă mai îmbolnăveam"

Un locuitor din Cudalbi care s-a internat zilele trecute la Spitalul Judeţean Galaţi pentru o banală operaţie de apendicită e decis să acţioneze în instanţă instituţia gălăţeană pentru că l-a pus să îşi cumpere singur spirtul. Relu Secărică era convins că, odată internat, va avea parte de o cură de alcool, numai că la triaj i s-a spus clar că trebuie să îşi cumpere singur sticlele de spirt. "Toată viaţa am visat să fiu internat. Am mâncat numai seminţe în ultimii doi ani în speranţa că mă voi îmbolnăvi de apendicită. Acum, că visul mi s-a împlinit, aflu că trebuie să îmi cumpăr singur spirtul. Voi da în judecată spitalul, să îmi deconteze navetele de spirt pe care le beau aici", a declarat Relu Secărică.

Strategie pentru semifinala cu Petrolul: toţi jucătorii Oţelului vor purta mască

Antrenorul Petre Grigoraş este hotărât să ducă Oţelul în finala Cupei României, astfel că apelează la strategii stranii: toţi jucătorii săi vor purta măşti în timpul meciului cu Petrolul. "Încercăm să ne ferim pe cât posibil de efectele gazelor. Am auzit că ploieştenii mănâncă multă fasole înaintea meciului, în încercarea de a ne pune pe noi în dificultate. Găzarii nu au nicio şansă, jucătorii mei vor fi protejaţi pe tot parcursul meciului", a spus antrenorul Oţelului.

Grigoraş e îngrijorat: "Am informaţii că doi, trei jucători îşi pierd timpul prin bibliotecă"

Antrenorul Oţelului, Petre Grigoraş, e foc şi pară pe câţiva dintre componenţii echipei Oţelul. Se pare că cel puţin doi jucători nu mai dau randament la echipă din cauză că îşi pierd dimineţile în sala de lectură a Bibliotecii V.A. Urechia. "Vom verifica, sper ca informaţiile să nu se confirme. Dacă e aşa, vor urma sancţiuni grave. Se ştie că după trei, patru romane citite nu mai dă nimeni randament la echipă. Vor fi trimişi la echipa a doua", a spus Grigoraş.

Sălăgeanu vrea înapoi la Oţelul: "Am auzit că s-a deschis un casion nou la Galaţi"

Fundaşul stânga al echipei FC Vaslui, Adrian Sălăgeanu, a anunţat că vrea să se întoarcă în oraşul în care a cunoscut marea performanţă. "Vreau înapoi la Galaţi, că de când sunt la Vaslui nu am reuşit să mai fac niciun biscuite. În Galaţi făceam cinci, şase pe zi. În plus, am auzit că se deschide un nou casion în oraş. Vreau să revin la forma de altădată şi să dau ce am eu mai bun. Am luat de la Porumboiu nişte lovele, simt că pot să câştig serios la păcănele", a declarat Sălă unui tabloid din Vaslui.

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 3397 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2013 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.