PAMFLET/ Surpriză de proporţii: Bacalbaşa nu e Spiderman, e Omul Invizibil
Foto: Fotografie trucată. Când vrea să fie recunoscut pe stradă, Bacalbaşa îşi pune pe el straiele de anestezist

PAMFLET/ Surpriză de proporţii: Bacalbaşa nu e Spiderman, e Omul Invizibil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bacalbaşa: "Nu înţeleg de ce mi se spune Spiderman. De fapt, sunt Omul Invizibil"

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, s-a declarat deranjat de faptul că multă lume îl asociază greşit cu supereroul Spiderman. El susţine că, de fapt, activitatea lui în fruntea judeţului ar putea fi asociată cu numele unui alt supererou, Omul Invizibil. "E drept, că, la unele şedinţe de CJ, m-am enervat în aşa hal încât îmi venea să mă urc pe pereţi. E drept că m-am costumat în Spiderman la emisiunea lui Dan Negru. Dar chiar şi aşa, nu înţeleg de ce mă tot asociază oamenii cu acest erou. Mie mi s-ar potrivi mai degrabă Omul Invizibil. Uite, dacă nu mă credeţi, întrebaţi funcţionarii din instituţie de câte ori m-au văzut la muncă în ultima vreme? Câte audienţe am ţinut? Câte probleme am rezolvat? Zero. Ca şi când nu aş exista. În condiţiile astea, ce mi se potriveşte mai bine? Spiderman sau Omul Invizibil? Este evident, nu?", a declarat plin de revoltă Bacalbaşa. Şeful judeţului a mai spus că dacă lumea nu vrea să îi spună Omul Invizibil, atunci preferă Suleyman Magnificul. "E simplu. Dacă ar fi să o dea parte-n parte, Suleyman l-ar bate măr pe Spiderman. Poate să întindă Spiderman câte pânze doreşte, că uite-aşa i le taie Suleyman cu iataganul!", a mai spus Bacalbaşa.

Ameninţarea supremă pentru şoferii de maxi-taxi: "Dacă nu le daţi bilete călătorilor, vă confiscăm şlapii"

Oficialii de Primăria Galaţi au descoperit cea mai eficientă metodă de a-i convinge pe şoferii de maxi-taxi din Galaţi să dea bilete călătorilor. După ce au eşuat cu amenzile, cu suspendarea permisului şi cu anularea atestatului, consilierii din cadrul Comisiei de Transport Public Local au descoperit că e mult mai uşor dacă îi ameninţă cu confiscarea şlapilor. "Am încercat toate variantele, niciuna nu a fost eficientă. Pur şi simplu nu îi afecta. Asta până luni, când un coleg a venit cu ideea să îi ameninţăm că le luăm şlapii. Incredibil ce efect a putut să aibă", a declarat un consilier local. Astfel, marţi, toţi şoferii de maxi-taxi din Galaţi au fost informaţi că dacă va fi descoperit chiar şi un singur călător care nu a primit bilet, şoferului i se vor confisca şlapii. Minune: de marţi la prânz şoferii de maxi-taxi au dat câte trei bilete pentru fiecare călător. "Recunoaştem, ne-a fost frică. Dacă ne luau atestatul, ne descurcam noi cumva, o scoteam la capăt, dar fără şlapi suntem morţi, nu putem să ne mai desfăşurăm activitatea. Ne-au prins, asta e! Avem şi noi călcâiul lui Ahile, iar vara, din păcate, e vizibil", a declarat Costel, şofer pe traseul Micro 19 - Parc CFR.

Marius Stan a terminat-o cu demolarea chioşcurilor: "Cei care au rămas sunt în regulă: toţi vând ţigări la bucată"

După ce a pus la pământ vreo zece chioşcuri, primarul Marius Stan a oprit deocamdată acţiunile de demolare din Galaţi. "Deocamdată, nu voi mai demola niciun chioşc în Galaţi. Am făcut controale inopinate şi am ajuns la concluzia că toţi cei care mai au acum chioşcuri în oraş sunt în regulă: toţi dau ţigări la bucată", a declarat Marius Stan. De asemenea, şi acţiunea de demolare a garajelor pare să fi fost stopată. Surse din Primărie afirmă că, în cadrul aceluiaşi control s-a descoperit că niciunul dintre cei care au rămas cu garajele nedărâmate nu le foloseau ca să îşi parcheze maşina. "Nu s-a mai dărâmat niciun garaj pentru că am aflat că şi acestea sunt în regulă. Oamenii le folosesc legal, pentru murături, butoaie cu vin şi diverse ateliere de reparaţii", a declarat o sursă din Primărie care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Durbacă l-a pus pe Daniel Olaru şef la Direcţia Agricolă: "N-am vrut să risc, dacă e fecior'miu?"

Senatorul Eugen Durbacă se află, din câte se pare, în spatele numirii lui Daniel Olaru la Direcţia Agricolă Galaţi, mai ales că ministerul "mamă" este în curtea Partidului Conservator. "Îl iubesc pe Daniel ca pe propriul fiu. De fapt, eu îi iubesc pe toţi gălăţenii ca pe propriii mei fii. Simt, aşa, că am o legătură de sânge cu toţi, că la cât sunt de bătrân toţi mi-ar putea fi copii. E drept, de unii sunt mai apropiat, cu alţii sunt mai distant. Daniel a avut noroc că o şi cunoşteam pe mama lui şi ştiu că a primit o educaţie aleasă", le-a declarat Durbacă unor apropiaţi. Senatorul PC dovedeşte prin această mutare că îi pasă de toţi fiii Galaţiului. "Le-am promis gălăţenilor că o vor duce mai bine în mandatul meu. Am început cu doi, trei oameni pe care îi cunoşteam, dar voi face în aşa fel încât toţi să ajungă bine", a completat Durbacă.

Miracol în campus: un student şi-a cumpărat ţigări timbrate, de la chioşc

Studenţii din campusul "Al. I. Cuza" de la Universitatea "Dunărea de Jos" au rămas muţi de uimire, joi, când unul dintre colegii lor şi-a cumpărat un pachet timbrat de Winson Blue, de la unul dintre chioşcurile din zonă. "Nici măcar nu ştiam că se vând ţigări la chioşc. Credeam că acolo se vând doar băutură şi sisteme hands-free pentru sesiune. Dacă li se înăspreşte controlul la Vamă colegilor moldoveni, probabil că o să apelăm şi noi la chioşc ca să ne luăm ţigări", a declarat Radu Chiştoc, un student care a asistat la minunea din campus. După ce au aflat că la chioşcurile din campus se vând ţigări, mai mulţi studenţi basarabeni au hotărât să se asocieze ca să se plângă la "Protecţia Consumatorului" de concurenţă neloială. "Cine le-a dat lor voie să vândă ţigări? Ei nu ştiu că în campus noi suntem singurii furnizori? Credeam că avem un contract cu Poliţia", a spus Vitali.

Cudălbean bătut accidental de soţie: "A intrat în casă pe două picioare, am crezut că e un hoţ"

Un cudălbean va petrece cel puţin două săptămâni la Spitalul de Urgenţă din Galaţi după ce a fost bătut din greşeală chiar de propria soţie. Accidentul s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, cudălbeanul suferind traumatisme severe în zona capului. "A venit pe la 12 noaptea cum vine de obicei. Dar, de data asta, a intrat pe propriile picioare în casă, nu în patru labe sau adus de vecini. Să mă ierte Dumnezeu, dar, în condiţiile astea, chiar se aştepta să îl recunosc? Sincer, am crezut că e un hoţ. Că la noi în sat niciun bărbat nu merge pe propriile picioare. Când vedem câte unul biped sigur e un hoţ din Valea Mărului", a declarat Grapina Tigaie, soţia agresoare. Bărbatul aflat acum în spital susţine că nu are resentimente faţă de soţie. "Asta e, o iert. Înţeleg de ce nu m-a recunoscut. În plus, sunt şi eu vinovat. Cine m-a pus să vin treaz acasă? Ştiu că nu se face, promit să nu se mai repete", a declarat Maricel Tigaie.

Preţul zahărului a explodat la Cudalbi / E clar, se anunţă o recoltă bogată de prune

Cudalbiul se confruntă în această perioadă cu o adevărată criză a zahărului, după ce localnicii au remarcat că anul acesta prunele se vor coace mai devreme ca în alte sezoane. "A fost cald afară, a plouat când a trebuit, prunii sunt pe cale să ne ofere rodul lor. Era logic să crească şi preţul la zahăr", a declarat un comerciant din localitate. Astfel, kilogramul de zahăr a ajuns vineri la Cudalbi la 14 lei, iar tendinţa era în continuare de creştere. "Oamenii cumpără cu sacii, de zici că vine potopul. Probabil se anunţă o recoltă bogată de prune", a mai spus comerciantul Vasile Borhot. Ultima dată când s-a înregistrat o aşa recoltă de prune era cât pe ce ca viile să rămână neculese. "Ei, nici chiar aşa. E o exagerare", a comentat un localnic.

Studiu: Cel mai răspândit nume în Cudalbi e Mona

Cercetătorii din Cudalbi au ajuns la concluzia că cele mai multe femei din comună poartă acelaşi nume: Mona. "Nu ştim de ce, dar se pare că e cel mai îndrăgit nume de femeie. Ni s-o fi inoculat subliminal, dar habar nu avem de unde. O fi de la vreo marcă celebră, nu ştiu", a declarat un cercetător din Cudalbi.

După ce a bătut-o pe Alexandra Stan, Marcel Prodan a primit azil politic la Măstăcani

Marcel Prodan, impresarul acuzat că a bătut-o cu bestialitate pe Alexandra Stan, a fost salvat de consiliul local din Măstăcani, care l-a ajutat să scape din ghearele bucureştenilor decişi să o răzbune pe interpreta melodiei Mr. Saxobeat. "Au fost singurii care m-au înţeles, mi-au oferit azil politic în localitate. Mi-au dat casă, masă şi o slujbă la Căminul Cultural. Mă voi ocupa de toate tinerele talente din localitate", a declarat Prodan.

O educatoare riscă să fie dată afară din învăţământ după ce a refuzat plicul de final de an

O educatoare atipică de la o grădiniţă din Galaţi riscă să îşi piardă slujba după ce şefii de la Inspectoratul Şcolar au aflat că nu a vrut să ia de la părinţi "plicul de vară". "Este inadmisibil, vom lua cele mai dure măsuri, se poate merge chiar până la destituire. Înţelegem că poate nu a avut nevoie, dar la restul educatorilor nu s-a gândit? Pur şi simplu ne pune într-o lumină proastă pe noi, ceilalţi", a declarat Liliana Tain, şefa grădiniţelor de la ISJ.

Ambasadorul Bosniei, surprins de gropile din Galaţi: "De ce nu v-aţi plâns de bombardament?"

Venit în vizită la Galaţi, ambasadorul Bosniei, Dusko Kovacevic, a rămas surprins când a văzut gropile din asfaltul oraşului. "Voi când aţi avut război? Că nu am auzit nimic la ştiri. Uite, de exemplu, războiul nostru s-a transmis în direct la TV. Dacă nu l-aţi mediatizat, astupaţi-vă singuri gropile! Aşa vă trebuie", a spus Kovacevic.

Elevii de-a IX-a, îngrijoraţi că podul peste Dunăre va fi construit în 3 ani: "Nu mai apucăm să luăm bacul"

Elevii de clasa a IX-a din Galaţi şi Brăila sunt disperaţi de când au aflat că podul peste Dunăre se va face în trei ani. "Ce înseamnă asta? Că noi nu mai apucăm să luăm bacul? Pentru atâtea generaţii, cum a fost posibil? Chiar nu se mai putea aştepta puţin?", a declarat Ionel, elev în clasa IX-a. Părinţii elevilor au cerut o audienţă la senatorul Viorel Ştefan, care le-a promis ajutor. "O să întârzâi cât pot acest proiect. Oricum, şi eu îmi iau bani de la Bac, aşa că îmi convine", a spus Viorel Ştefan.

Copacii din Galaţi, dotaţi cu telefoane de urgenţă: "Pisicile vor putea chema singure pompierii"

Sătui să tot fie acuzaţi că intervin prea târziu la salvarea pisicilor din copaci, şefii ISU Galaţi au decis să pună câte un telefon mobil în vârful fiecărui copac din Galaţi. "În acest fel, pisicile vor putea să sune singure la 112 ca să ne cheme în ajutor. Am înfiinţat un departament special de salvat pisici, de-acum nu vor mai fi probleme", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Eugen Scăriţă. De asemenea, în urma unui proiect european de educaţie a felinelor, pisicile vor putea fi folosite pentru detectarea cobrelor din Galaţi.

Omul Imprevizibil

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2757 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2013 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.