De astăzi până duminică, „Ceata lui Piţigoi” dă adunarea la Grădina Leonard

De astăzi până duminică, „Ceata lui Piţigoi” dă adunarea la Grădina Leonard
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Juriu de valoare, concurenţi din patru ţări


Cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Ceata lui Piţigoi” începe astă-seară, la ora 18,00, la Grădina „Leonard” (iar în caz că vremea va fi nefavorabilă, în sala Teatrului Muzical). Până duminică, gălăţenii sunt invitaţi la trei spectacole de excepţie, cu intrare liberă: pe lângă cei 57 de concurenţi din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Italia, publicul va putea urmări şi recitaluri susţinute de solişti valoroşi. Festivalul va fi prezentat de Alexandra Penciu (finalistă la Vocea României) şi Maria Drăgoi.

O grupă nouă de vârstă: 4-6 ani

Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, organizatorul festivalului, vorbind despre numărul de concurenţi de la această ediţie apreciază că: „Este cu puţin mai mare decât cel de la ediţia trecută: avem 57 de concurenţi. În plus, am introdus în acest an încă o categorie de vârstă 4-6 ani, care se adaugă celorlalte trei categorii, 7-9 ani, 10-12 ani şi respectiv 13-15 ani. Sperând ca de la an la an să creştem valoarea acestui festival, am încercat ca juriul să fie corect şi echidistant”.

Premii substanţiale

Petrică Şovăială, directorul festivalului, a declarat că la preselecţia pe Galaţi s-au prezentat 23 de concurenţi, din care au fost admişi 18. Din ţară, participă concurenţi din Turda, Năvodari, Vaslui, Slobozia, Piatra Neamţ, Bucureşti, Bacău, Râmnicu Vâlcea, Roman, Iaşi, Călăraşi, Brăila, cărora li se adaugă şi concurenţi din Republica Moldova, Bulgaria şi Italia. Fiecare concurent va cânta o melodie cu negativ, ordinea intrării în concurs fiind trasă la sorţi. La fiecare categorie de vârstă se vor decerna premiile I, II, III, în valoare de 800 lei, 600 lei şi respectiv 400 de lei. De asemenea, se va acorda şi trofeul festivalului, în valoare de 1.000 de lei.

„La ediţiile viitoare, concurenţii vor fi acompaniaţi de orchestră. Nu vrem să-i învăţăm de mici cu negative: trebuie să cânte live, datoria noastră este să-i formăm”, ne dezvăluie Sergiu Dumitrescu câte ceva din planurile ambiţioase pe care le are în legătură cu acest festival.

Programul celor trei zile

Deschiderea festivalului are loc astă-seară, la ora 18,00, cu prima parte a concursului, urmată de un microrecital susţinut de Oana Sârbu. Sâmbătă, de la ora 18,00, va fi partea a doua a concursului şi un recital susţinut de Grupul Voces (câştigătorul Trofeului la Festivalul Mamaia Copiilor, 2013), Alexandra Penciu şi Bogdan Teoharie. Duminică, de la ora 11,00, va fi Gala laureaţilor şi un recital al formaţiei Şcolii de Arte. Intrarea este liberă la toate cele trei spectacole. Festivalul are şi un imn, melodia "Ceata lui Piţigoi", compusă de Dumitru Lupu.

 

Citit 3320 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2013 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.