Salonul Auto Galaţi / 15 milioane de euro parcate în weekend pe Faleza Superioară

Salonul Auto Galaţi / 15 milioane de euro parcate în weekend pe Faleza Superioară
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De la maşini fabricate înainte de Al Doilea Război Mondial până la modele care se pot conduce singure, în timp ce şoferul îşi poate bea liniştit cafeaua pe bancheta din spate. 24 de mărci de renume şi-au anunţat participarea la cea de-a doua ediţie a Salonului Auto Galaţi Auto Show "GAS" 2013, aducând în faţa publicului gălăţean 250 de vehicule.

Chiar dacă fiecare model expus va avea cel puţin câte un punct forte care cu siguranţă nu te va lăsa indiferent, vedetele salonului se anunţă a fi bolizii pentru care cuvântul compromis nu a fost încă inventat.

O felină britanică ameninţă supremaţia germană

Cunoscutul şi apreciatul producător britanic de maşini exclusiviste Jaguar dezvăluie la Galaţi noua versiune a celebrului model F-Type. Marcând o reîntoarcere către începuturile companiei, Jaguar F-Type este o maşină sport de două locuri, decapotabilă. Vizitatorii vor putea "citi" în formele seducătoare ale acestui vehicul povestea a peste 75 de ani de evoluţie neîntreruptă a conceptului de "maşină sport".

Cu noul S-class, nemţii de la Mercedes-Benz vin să dicteze standardele în materie de tehnologie şi siguranţă auto pentru următorii zece ani. În buna tradiţie care durează de peste 40 de ani, încă de la prima privire, a şasea generaţie a limuzinei de la Mercedes lasă impresia unei eleganţe impunătoare.

Tot din Germania, dar din landul Bavaria, vine la GAS 2013 şi noul BMW Seria 5 GT facelift. Designerii de la Bavarian Motor Works au realizat câteva mici modificări ale farurilor, care nu mai sunt acum perfect rotunde, ci uşor teşite în părţile inferioară şi superioară. Retuşuri au fost făcute şi barei de protecţie faţă, precum şi grilei şi stopurilor.

Ireproşabilă va fi şi prezenţa producătorului nipon Lexus, prin noul model IS 300h. Un sedan de lux ale cărui forme trimit cu gândul la un răpitor ajuns pe asfalt direct dintr-un acvariu cu creaturi de speriat.

Duelul giganţilor

Aflat în oricare dintre cele două maşini prezentate în continuare poţi privi "de sus" la modelele despre care tocmai am vorbit. Noul Jeep Grand Cherokee vine cu un aspect nou şi îmbunătăţit. Pe lângă farurile LED din dotare, modelul are şi un interior realizat manual. Noua cutie de viteze cu transmisie automată cu 8 trepte şi panoul de comandă cu touchscreen de 8,4 inchi propulsează modelul într-o cu totul altă clasă tehnologică.

Este fără echivoc cel mai rapid, agil si fiabil Land Rover construit vreodată şi este prezent la GAS 2013. Vorbim despre noul Range Rover Sport, sau, mai simplu spus, RRS, maşina care îţi oferă posibilitatea  de a aborda fără teamă orice tip de teren.

Riposta clasicului

"Auto Clasic Club" s-a alăturat în acest an organizatorilor GAS 2013 şi aduce în faţa gălăţenilor 30 de maşini de epocă, aparţinând atât colecţionarilor gălăţeni, cât şi altor pasionaţi din ţară. În acest fel, cei prezenţi la eveniment vor putea vedea pe viu cum a evoluat industria auto pe parcursul ultimilor aproape 90 de ani. Vedeta "clasicelor" va fi un Ford T, produs în anul 1926, cu proprietar gălăţean. Alături de tombolele organizate de dealerii de maşini veniţi vineri, sâmbătă şi duminică pe Faleza Superioară, vizitatorii vor avea şi posibilitatea să testeze multe dintre modelele auto prezentate.

Faleza, închisă pentru trei zile

Începând din această dimineaţă de la ora 10.00 şi până duminică, 22 septembrie, ora 24.00, Faleza Superioară (bulevardul Marea Unire) va fi închisă pentru circulaţie. Standurile celor 24 de mărci prezente se vor întinde între Elice şi Parcul Viva. Ruta alternativă recomandată de Primăria Galaţi este strada Brăilei, cu acces spre Port prin Domnească - Navelor - Portului.

Deschiderea oficială a programului are loc astăzi, la ora 17.00. Invitaţii şi publicul larg pot vizita standurile până la ora 21.00. Sâmbătă, între 10.00 şi 13.00, standurile pot fi iar vizitate. După o pauză care durează între 13.00 şi 16.30, standurile sunt din nou deschise între 17.00 şi 21.00. Duminică, programul este identic cu cel de sâmbătă, urmând ca la ora 21.00 să aibă loc închiderea oficială a GAS 2013.

Citit 5603 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2013 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.