Cum să ne întoarcem în siguranţă din vacanţa de sărbători

Cum să ne întoarcem în siguranţă din vacanţa de sărbători
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care şi-au petrecut sărbătorile departe de casă se întorc la domicilii zilele acestea şi, cum cei mai mulţi au mers în concediu cu maşina, riscul ca şoselele să devină supraaglomerate creşte considerabil.

Pentru ca intensificarea traficului să nu ducă la evenimente nedorite, poliţiştii gălăţeni vor fi prezenţi în număr mare în următoarele zile pe principalele artere rutiere din judeţ şi vor sta cu ochii pe radare, având totodată la îndemână şi fiolele pentru verificarea şoferilor. Conducătorii auto trebuie să ştie că ar fi bine să se abţină de la băutură dacă nu vor să se aleagă cu un dosar penal, în cazul în care vor fi depistaţi cu o îmbibaţie alcoolică în peste 0,80 la mie. Pedeapsa pe care o riscă este cuprinsă între 1 şi 5 ani de închisoare, iar pe timpul cercetărilor îşi vor pierde permisul fără dreptul de a conduce.

"Recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.  Este bine ca şoferii să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase", menţionează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.  Viteza redusă precum şi evitarea de către începători a conducerii vehiculelor pe timp de noapte sunt alte două recomandări care vă pot scuti de neplăceri la final de vacanţă.

Pentru a ajunge cu bine acasă, fără incidente şi întârzieri, nu uitaţi permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi poliţa de asigurare obligatorie auto (RCA)!

Citit 747 ori Ultima modificare Vineri, 03 Ianuarie 2014 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.