O gălăţeancă a NĂSCUT TRIPLEŢI la Maternitatea "Buna Vestire"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O gălăţeancă a NĂSCUT TRIPLEŢI la Maternitatea "Buna Vestire"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O gălăţeancă de 34 de ani se poate considera cea mai fericită mămică din lume. Tincuţa Zărnică a devenit, pe 2 iulie, mama a trei copii - o fată şi doi băieţi. Micuţii au fost aduşi pe lume la Maternitatea „Buna Vestire” din Galaţi.

Fetiţa, Rebeca Maria, a văzut prima lumina zilei. A avut 1,700 kilograme şi a primit nota şapte. Cei doi băieţi, Teodor Mihai şi David Gabriel, au cântărit 1,500, respectiv, 1,200 kilograme şi au primit nota opt din partea medicilor.

"Naşterea de tripleţi este mai rară. La noi în maternitate, nu am mai avut un astfel de caz de foarte mult timp, peste zece ani. Fetiţa s-a grăbit şi s-a născut prima, la 18,25, apoi au venit băieţii. De altfel, ea este şi cea mai gălăgioasă. Sunt toţi trei bine şi sunt îngrijiţi foarte bine. Mama şi-a dorit foarte mult copii, iar bucuria ei este acum triplă”, ne-a declarat Constanţa Apostol, asistentă şefă la Maternitatea „Buna Vestire”.

Tincuţa Zărnică este căsătorită de şase ani şi s-a chinuit foarte mult să rămână însărcinată. A apelat la multe tratamente pentru a-şi vedea visul cu ochii. „De ani întregi sper să rămân însărcinată. Nu mi-am pierdut niciodată speranţa că voi face copii. Când am aflat că sunt însărcinată am fost foarte fericită. Mi-am dorit mai mulţi copii şi când mi s-a spus că există posibilitatea de a avea o sarcină multiplă m-am bucurat şi mai mult. Am avut în familie gemeni, dar nu tripleţi. Eu mi-am dorit ca ei să poarte nume din Biblie, iar soţul meu a vrut nume de sfinţi, pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru aceste minuni. De aceea am optat pentru două nume pentru fiecare”, povesteşte proaspăta mămică.

Deşi se aştepta să aibă o sarcină dificilă, gălăţeanca ne-a mărturisit că totul a fost foarte uşor. „Nu mă aşteptam să am o sarcină atât de uşoară. Cred că încă nu realizăm ceea ce ni se întâmplă. Nu am reuşit să îi iau încă în braţe şi abia aştept. Sunt ţinuţi încă în mediu steril. Mai avem de trecut câteva hopuri, pot oricând apărea complicaţii. Noi ne rugăm să fie bine şi să reuşim să plecăm cât mai repede acasă”, a adăugat Tincuţa Zărnică.

Fericita mămică stă minute în şir de vorbă cu micuţii şi spune chiar că aceştia reacţionează când îi aud vocea. „Şi eu, şi soţul meu am vorbit cu ei cât timp au fost în burtică şi vorbesc şi acum”, ne-a spus femeia.

Chiar dacă o vor aştepta nopţi lungi şi albe, fericita gălăţeancă nu se sperie şi ne-a mărturisit chiar că „dacă bunul Dumnezeu va mai dori să ne trimită un copil, nu vom spune nu”.

Ultima naştere de tripleţi din Galaţi a fost consemnată în noiembrie 2011, cei trei micuţi venind pe lume cu ajutorul medicilor de la maternitatea Spitalului Judeţean „Sf. Apostol” Andrei.

Citeşte şi: Planurile primarului Marius Stan: Maternitatea „Buna Vestire” s-ar putea muta la Spitalul Municipal

Citit 5217 ori Ultima modificare Joi, 10 Iulie 2014 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.