(FOTO) Zi de sărbătoare pentru 137 de familii gălăţene/ Cuplurile de aur, premiate pentru longevitate

(FOTO) Zi de sărbătoare pentru 137 de familii gălăţene/ Cuplurile de aur, premiate pentru longevitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta, alte 137 de cupluri gălăţene au împlinit cinci decenii de când sunt împreună la bine şi la rău. Cu ocazia acestei sărbători, Primăria le-a oferit familiilor aniversate diploma de aur, flori şi un cec în valoare de 500 de lei.

Emoţionat a fost şi edilul oraşului: „Vă invidiez pe toţi cei prezenţi. Oamenii norocoşi întâlnesc de prima oară jumătatea perfectă. Dumneavoastră faceţi parte dintre aceia care v-aţi întâlnit şi aţi rămas toată viaţa împreună. Alţii ca mine mai trag lozuri pe care scrie <mai încearcă>. La mulţi ani şi vă felicit pentru frumoasa aniversare”, le-a transmis Marius Stan, cuplurilor din sala Teatrului Muzical.

Respectul, „ingredientul” principal într-o căsnicie

După ceremonie, care s-a desfăşurat miercuri, 1 octombrie 2014, am vrut să aflăm de la câţiva gălăţeni secretul longevităţii căsniciei lor şi cum a fost prima întâlnire. „Ne-am cunoscut când eram studenţi, eu la geografie şi el la politehnică. Respectul a fost cel care ne-a ţinut uniţi atâţia ani”, ne-a spus emoţionată Vasilica Dobre.

„Ne-am văzut şi ne-am plăcut. A fost dragoste la prima vedere. De fiecare dată, când am fost supăraţi unul pe celălalt, ne-a trecut în cinci minute, ne împăcam repede. Ne-am respectat întotdeauna”, ne-au spus soţii Valerica şi Rudolf Balint.

CITEŞTE ŞI: Gălăţeanul Vladimir Drăghia şi-a lansat cartea la Librăria „Humanitas”

Soţii Marangoci au împlinit, în luna iulie, jumătate de veac de când sunt împreună. „ Am fost înţelegători unul cu altul, ne-am şi certat, ne-am şi iertat. Singurul nostru regret este că nu avem niciun nepot, nici nu putem avea din cauza unor probleme de sănătate ale fetei”, ne-a spus Thoader Marangoci, care stătea mândru lângă soţia sa, Gherghina.

Printre cele 137 de cupluri ce au împlinit 50 de ani de căsătorie s-a numărat şi colegul nostru de la secţia Sport - Gheorghe Arsene, căruia îi urăm un sincer "La mulţi ani!", alături de soţia sa, Atanasia.

Din 2004, când s-a început premierea cuplurilor de aur, şi până în prezent, 4.307 de familii din Galaţi au primit din partea Primăriei diplome şi bani, pentru cei cinci decenii de căsnicie.


Citit 1659 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Octombrie 2014 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.