START LA ANALIZE: Studenţii profită de TESTAREA GRATUITĂ HIV

START LA ANALIZE: Studenţii profită de TESTAREA GRATUITĂ HIV
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe parcursul acestei săptămâni, mii de studenţi au şansa să se testeze gratuit pentru a afla dacă au sau nu virusul HIV în organism. Proiectul se numeşte „Săptămâna europeană a testării HIV” şi se desfăşoară în Universitatea "Dunărea de Jos" la iniţiativa Societăţii Studenţilor Medicinişti din Galaţi.

În prima zi a campaniei, deja se făcuse coadă la dispensarul medical din campusul studenţesc. Primii care au venit să îşi facă testul şi să dea un exemplu au fost chiar studenţii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie. "Ştiu sigur că nu am acest virus, dar nu strică niciodată să îţi faci un control. Am intrat în contact, în timp ce făceam practică la spital, cu o persoană care avea acest virus şi ştiu că şi ei sunt oameni normali, ca noi. Nu ar trebui să îi marginalizăm”, ne-a spus un tânăr.

Înainte de testare, celor care se implică li se acordă consiliere gratuită, timp în care tinerii află despre metodele de protecţie împotriva contractării acestui virus, dar şi pentru ţinerea sa sub control, în cazul în care este descoperit. „Este o campanie foarte bună şi foarte utilă nouă, studenţilor. Nu am emoţii în ceea ce priveşte testarea, dar vreau să dau un exemplu şi sper să vină cât mai mulţi colegi de-ai mei aici”, ne-a spus o tânără studentă.

În registrele Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, există 600 de persoane înregistrate ca fiind infectate cu virusul HIV, dintre care aproape jumătate au decedat. Numărul bolnavilor la nivel naţional este mult mai mare, ajungând până la aproape 20.000 de cazuri înregistrate.

Citit 847 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Noiembrie 2014 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.