PAMFLET/ Toate casele din Galaţi vor fi învelite în mochetă

PAMFLET/ Toate casele din Galaţi vor fi învelite în mochetă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Modelul de pe strada Cuza va fi aplicat în tot oraşul, pentru uniformitate * Iniţiativa aparţine lui Florin Pâslaru, care, absolut întâmplător, şi-a deschis o firmă de import mochete verzi


Admirabilă iniţiativă a lui Pâslaru/ Casele din Galaţi vor fi acoperite cu mochetă verde

Deputatul Florin Pâslaru demosntrează încă o dată că lucrează în slujba cetăţenilor. Acuzat pe nedrept că a participat interesat la proiectul de lege prin care se doreşte limitarea puterilor procurorilor, Florin Pâslaru a contraatacat dur. „Nici vorbă că aş fi propus legea din interes personal. Pur şi simplu mă gândesc la simplii cetăţeni hăituiţi şi hărţuiţi de nemernicii de procurori. Nu se mai poate aşa ceva. Oameni nevinovaţi sunt chemaţi la audieri şi apoi scoşi cu cătuşe pe poarta instituţiei să îi vadă poporul cum le stă cu brăţări. Nu e normal! Vreau ca oamenii să ştie că pentru ei mă lupt, nu pentru mine”, a spus Florin Pâslaru. Şi, pentru a demonstra că nu stă cu mâinile în sân în Parlament, Pâslaru a amintit şi de o altă propunere legislativă, care vizează de data aceasta aspectul urbanistic al Galaţiului. „Am văzut pe strada Cuza o superbă clădire îmbrăcată în mochetă verde. Mi-a plăcut atât de mult, însă m-am gândit cum ar arăta toate clădirile îmbrăcate în astfel de mochetă. Va fi o feerie în tot oraşul. De la Galaţiul roşu vom trece la Galaţiul verde”, a declarat Pâslaru. Fără vreo legătură cu informaţiile de mai sus, mai precizăm că surse din cadrul Registrului Comerţului afirmă că o rudă a deputatului tocmai şi-a deschis o firmă care are ca obiect de activitate comercializarea de mochetă verde.

Şeful CJ nu va mai fi ales de cetăţeni/ Bacalbaşa: „Acum am şanse la un nou mandat”

Camera Deputaţilor a decis ca şefii de consilii judeţene să nu mai fie aleşi direct de populaţie, ci de consilieri. Ştirea a fost primită cu entuziasm de actualul şef al CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa. „Pfiu, mi-a trecut glonţul pe lângă ureche. Dacă rămâneam la mâna mocofanilor... canci mai primeam eu un mandat. Dar acum, cu noua lege, chiar am şanse”, a spus Bacalbaşa unor apropiaţi. Chiar şi aşa, Bacalbaşa nu este sigur că va mai prinde un mandat în fruntea Consiliului Judeţului. „Da, sunt probleme nu doar în relaţia mea cu cetăţenii, ci şi în cea cu colegii consilieri. Dar, oricum, e mai uşor să şantajezi vreo 30 decât vreo două sute de mii”, a mai comentat Bacalbaşa. Mulţi dintre cetăţenii judeţului s-au declarat dezamăgiţi de decizia Camerei Deputaţilor. „Nu înţeleg, parcă se iau decizii în aşa fel încât să iasă Bacalbaşa. Întreg universul conspiră pentru ca noi, gălăţenii, să rămânem nefericiţi pe vecie. Dacă Bacalbaşa rămânea la mâna noastră, nici măcar un singur vot nu mai primea la următoarele alegeri. Zero voturi, că nici Bacalbaşa însuşi n-ar mai fi votat cu Bacalbaşa”, a spus Ion Cetăţeanu, un locuitor al judeţului Galaţi.

Marius Stan are un plan pentru apa caldă: „Vom scoate toate ţevile de apă la soare”

Municipalitatea gălăţeană a găsit soluţia la criza apei calde din oraş. Astfel, potrivit unor informaţii din interiorul Primăriei, întreaga reţea de apă caldă a oraşului va fi scoasă la suprafaţă şi va fi lăsată în bătaia soarelui. În plus, toate ţevile vor fi vopsite în negru, pentru a atrage căldura soarelui. „Soluţia a fost mereu la îndemâna noastră. Nici nu ştiu de ce nu ne-am gândit până acum. E atât de simplu... Scoatem ţevile din pământ, renunţăm la izolaţie şi le vopsim în negru. Până ajunge apa la robinetul de apă caldă al cetăţeanului se înfierbântă de nu poţi să ţii un deget”, a spus primarul Marius Stan. Întrebat ce se va întâmpla cu ţevile pe timp de iarnă, inginerul Marius Stan a zâmbit şi a replicat scurt: „Păi, ce? Credeaţi că nu m-am gândit şi la asta? Credeaţi că sunt prost? Iarna, angajaţii Ecosal vor face foc sub ţevi pe toată lungimea reţelei. Ţevile sunt din metal, numai bine se încălzeşte apa. Şi am rezolvat nu doar problema apei calde, ci şi cea a căldurii. Practic, investiţia în foc de pe timpul iernii ne-o scoatem pe timp de iarnă, când nu băgăm niciun leu în reţele”, a spus primarul Galaţiului.

Efectele dispariţiei maxi-taxi din Galaţi: Shanlian şi-a oprit exporturile de şlapi în România

Criza transportatorilor privaţi din Galaţi are efecte mult mai mari decât simpla aglomeraţie din staţii. Producătorul de şlapi Shanlian, cea mai folosită marcă în România, a anunţat că îşi va închide toate operaţiunile în ţara noastră după ce a aflat că toate microbuzele din Galaţi vor fi scoase de pe traseu. „Pur şi simplu rămânem fără clienţi. Dacă dispar şoferii de maxi-taxi din Galaţi, vânzările noastre de şlapi vor ajunge la cel mai mic nivel din toate timpurile. Trebuie să ne reorientăm, astfel că renunţăm la toate contractele în România”, a declarat Leo Tziy, director de operaţiuni Shanlian pe Asia şi Europa de Est. Altfel, şoferii de maxi-taxi au trecut la forma radicale de protest. Văzând că greva nu a avut niciun efect, şoferii de maxi-taxi au coborât maieurile cu găurele în bernă şi au depus şlapii în faţa Primăriei. „Este forma noastră de protest. Dacă nu ne-a luat nimeni în seamă cu greva, sperăm să schimbăm ceva cu depunerea şlapilor în faţa Primăriei. Doar aşa să mai sensibilizăm şi noi factorii de decizie”, a declarat Costel, şofer de maxi-taxi.

 

Verdeaţa lui Morcoveaţă

ANAF vrea mai mulţi câştigători la loteria bonurilor: „Dacă se mai adună, vin cu bani de acasă”

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că prelungeşte termenul până la care românii se pot prezenta cu bonurile fiscale câştigătoare la loterie. Deşi, oficial, motivaţia ar fi faptul că sunt aşteptaţi şi cei întârziaţi, se pare că în spatele deciziei sunt interese de-a dreptul meschine. Potrivit unor surse din interiorul ANAF, scopul acestei întârzieri ar fi ca instituţia să nu mai plătească premiile, ci să încaseze. „Cu cât vin mai mulţi câştigători, cu atât o să scadă sumele pe care trebuie să le încaseze fiecare. Aşteptăm să se adune atât de mulţi încât să nu mai dăm niciun ban, ci câştigătorii să vină fiecare cu câte 10 lei de acasă”, a dezvăluit un angajat ANAF planul diabolic al şefilor. Resemnaţi, câştigătorii la loteria bonurilor, aşteaptă sentinţa. „Iniţial, ne-am bucurat că avem de luat vreo sută de lei. Acuma ne rugăm să dăm cât mai puţin. Dacă e până în zece lei ne-am scos”, a declarat Tanti Maria, câştigătoare la loteria bonurilor.

 

Administrare Feudală

 

Modificări lingvistice la Cudalbi: Pluralul de la „bere” va fi „o ladă de bere”

 

Academia Română de la Cudalbi a adoptat în ultima şedinţă noi modificări la DOOM-ul local. Astfel, potrivit noilor norme, pluralul cuvântului „bere” nu va mai fi „beri”, aşa cum e oficial în limba română, ci „o ladă de bere”. Potrivit specialiştilor de la Cudalbi, este vorba despre o punere în acord a normei lingvistice cu realităţile sociale din comună. „Pe de o parte, am fost cât pe ce să eliminăm forma de singular. Adică «bere» să fie un substantiv defectiv de singular. Până la urmă, am lăsat aşa singularul... pentru turişti. În schimb, am decis să modificăm forma de plural, pentru că la noi nimeni nu bea două, trei, patru, şapte, zece beri, ci de la o navetă în sus. Aşadar pluralul corect al substantivului bere va fi de astăzi încolo «o ladă de bere»”, a declarat Mitică Graur, academician din Cudalbi. Academia locală ia în calcul modificări similare şi la alte substantive: vin, ţuică, rachiu etc.

 

Seteni navetişti

Proiectul cu cazanul de la Brăila nu mai e actual: Primăria Cudalbi a fost mai rapidă

 

Proiectul lui Marius Stan de a oferi apă caldă şi căldură gălăţenilor cu ajutorul cazanului de la Brăila a picat. Primăria Cudalbi a fost mai rapidă şi a obţinut acordul autorităţilor brăilene de a folosi cazanul. „L-am dat celor care au fost mai interesaţi să îl ia. Cred că cei din Cudalbi nu îl vor folosi la încălzire, dar pentru noi nu contează. Oferta cudălbenilor a fost mai serioasă. În plus, nu puteam să-l aşteptăm la infinit pe Stan să se hotărască”, a declarat primarul Brăilei, Aurel Simionescu. Cudălbenii sunt, în schimb, dispuşi să ofere Galaţiului cele peste 300 de cazane de mici dimensiuni, pe care le foloseau ei. „Nu ştiu dacă vor satisface setea gălăţenilor de apă caldă, dar e un început”, a comentat Mitică Păhărel, consilier cudălbean.

 

Apă cu Grade

 

Odată cu venire primăverii, Navrom intră pe profit: A început sezonul la obleţi

 

Navrom Bac va face profituri consistente în acest an, după ce, în perioada iernii, s-a mers la limita de avarie. Potrivit conducerii instituţiei, deschiderea sezonului la obleţi va redresa financiar compania. „Din activitatea de trecere cu bacul nu reuşim să ne susţinem, aşa că mai completăm şi noi cu ce putem. Acum, odată cu deschiderea sezonului la obleţi, lucrurile se vor regla. Estimăm o producţie de şapte-opt kile pe zi. Comercializarea obleţilor prinşi la năvod ne scoate pe profit. Sperăm să obţinem un profit consistent până în toamnă, astfel încât să nu mai avem probleme similare şi în iarna care vine”, a declarat un director din Navrom.

 

Bacul de Toamnă


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1554 ori Ultima modificare Vineri, 08 Mai 2015 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.