Serviciile fără card de sănătate, tolerate până în august

Serviciile fără card de sănătate, tolerate până în august
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Gălăţenii asiguraţi care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate pot beneficia de servicii medicale şi fără acest document, până la începutul lunii august. Valabilă la nivel naţional, decizia a fost luată de autorităţi deoarece sute de mii de români nu au încă un card de sănătate.

"Începând cu data de 1 mai, cardul de sănătate a devenit unicul instrument de validare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, pentru asiguraţii care au intrat în posesia lui. Faptul că, astăzi (la sfârşitul lunii mai - n.r.), 70 la sută din serviciile medicale sunt acordate pe baza cardului de sănătate demonstrează că sistemul este funcţional. Pentru o perioadă limitată de timp, asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate sau care din diverse motive nu îl pot prezenta vor primi servicii medicale în baza verificării calităţii de asigurat în aplicaţia pe care furnizorii de servicii medicale o au la dispoziţie pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Această reglementare are scopul de a le asigura accesul la servicii medicale tuturor persoanelor asigurate. Estimativ, această perioadă se va încheia în jurul datei de 1 august", se precizează într-un comunicat transmis de CNAS.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Galaţi le-au cerut furnizorilor gălăţeni de servicii medicale (medici de familie, spitale etc. - n.r.) să respecte legislaţia actuală (Ordinul Ministrului Sănătăţii şi al preşedintelui CNAS nr. 557/246/2015 şi Ordinul preşedintelui CNAS nr. 248/2015 - n.r.) şi să le acorde pacienţilor asiguraţi servicii medicale, indiferent dacă deţin sau nu un card de sănătate.

În cazul în care nu aţi primit prin poştă cardul de sănătate, trebuie să mergeţi la sediul CJAS Galaţi, pentru a verifica dacă documentul se află acolo. În caz contrar, înseamnă că nu a fost încă tipărit, motiv pentru care va trebui să solicitaţi, printr-o cerere scrisă, tipărirea unuia.

Citit 1122 ori Ultima modificare Luni, 01 Iunie 2015 15:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.