Octogenar bătut de propriul fiu

Octogenar bătut de propriul fiu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La 83 de ani, un bărbat din Munteni a ajuns bătaia de joc a fiului pe care l-a crescut de mic. Zilele trecute, bătrânul a fost internat la Spitalul Judeţean din Galaţi, după ce băiatul său l-a rupt încă o dată în bătaie. Frânt de lovituri şi de durere, cu ochii învineţiţi, omul stă acum pe un pat de spital în secţia de Neurochirurgie şi plânge.

„Am îmbătrânit, tată, de-aia mă bate. Am casa mea acolo şi pensia. El nu munceşte, a fost disponibilizat din Combinat, vine beat şi are toate viciile” spune bătrânul.

Îşi duce mâna osoasă la faţă, i se umplu iar ochii de lacrimi şi vocea i se îneacă. A sperat la o bătrâneţe liniştită! Şi dacă ar încerca să scape de coşmar, n-ar avea unde să se ducă. E prea bătrân ca să mai ia lumea în piept. După ce rănile i se vor fi vindecat, se va întoarce acasă, acolo unde a încasat atâtea bătăi de fiul său.

„Sociologii au avertizat de mult. A apărut o nouă rasă şi o nouă formă de rasism. Bătrânul este perceput ca reprezentantul unui popor străin, ca un element perturbant al vieţii sociale şi este tratat la modul corespunzător. Această constatare generală a fost subliniată recent la Galaţi de un eveniment în familie”.

„Fiul, «recunoscător» faţă de tatăl care l-a adus pe lume şi l-a  crescut, l-a bătut până l-a băgat în spital. Vina tatălui: are 83 de ani, e bătrân. Fiul, disponibilizat de la Combinat, un înrăit social, care îşi permite totuşi să îşi manifeste anomaliile sufleteşti în cadrul societăţii care nu ia măsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

De parcă n-ar fi de ajuns că trebuie să ducă pe umeri haina grea a bătrâneţii, omul este nevoit să suporte şi bătaia încasată de la fiul său. Întrebarea este: cât timp va mai putea îndura?

Citit 683 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.