Salvator prin vocaţie

Salvator prin vocaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă e cazul, paramedicii intervin la accidente şi în timpul lor liber *

Duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00, SMURD a intervenit în cazul unui accident rutier petrecut pe strada Anghel Saligny, unde un taxi a intrat în coliziune cu un Nissan Patrol.  În urma impactului, taxiul a fost distrus până la nivelul parbrizului şi a luat foc, potrivit datelor oferite de coordonatorul serviciului UPU-SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan.

Din fericire, între momentul accidentului şi intervenţia salvatoare nu au trecut nici măcar cele câteva minute necesare echipajului SMURD pentru a ajunge la locul impactului. Şi asta pentru că un paramedic SMURD care locuieşte în zonă a auzit zgomotul provocat de accident şi nu a ezitat nici un moment să intervină. A coborât cât a putut de repede din apartament pentru a stinge focul şi a-i acorda primul ajutor şoferului de taxi, rănit.

Semn clar că a fi salvator este o vocaţie şi nu doar un serviciu, cu ore stricte de program!  Potrivit informaţiilor oferite de dr. Trifan, la impact şoferul taxiului se lovise cu capul de volan şi suferise fracturi la nivelul nasului.

Foto: arhiva V.L.

Citit 974 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.