ACUZAȚII DEZMINȚITE/ Spitalul Judeţean neagă licitaţiile cu dedicaţie

ACUZAȚII DEZMINȚITE/ Spitalul Judeţean neagă licitaţiile cu dedicaţie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În urma unor informaţii apărute în presă, conform cărora la Spitalul Judeţean Galaţi s-au organizat licitaţii cu dedicaţie, conducerea unităţii sanitare a ţinut să explice situaţia. Astfel, conform managerului Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei", Mihaela Debita, licitaţia la care se face referire în presa online este încă în plină desfăşurare pe SEAP. Mai mult, documentaţia urcată pe SEAP a fost verificată de Autoritatea Naţională pentru Verificarea Achiziţiilor Publice, care şi-a dat girul pentru corectitudinea sa.

“La aminoacizi a fost singura eroare. S-a trecut denumirea din catalogul de medicamente, dar s-au cerut clarificări şi s-au făcut. Dacă nu am fi făcut clarificările, eram culpabili. Dar atât timp cât noi am fost atenţionaţi şi am făcut clarificările, nu avem nicio culpă", explică medicul Mihaela Debita.

Mai mult, la licitaţia respectivă nu participă producătorii de medicamente, ci distribuitorii, astfel că nu se poate vorbi despre favorizarea unui anume producător. Licitaţia, demarată în urmă cu aproximativ 60 de zile, este pentru achiziţionarea a aproximativ 400 de medicamente, pentru o perioadă de doi ani, valoarea contractului fiind de circa un milion de euro.

Citit 2044 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iulie 2016 08:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.