APEL UMANITAR. Doi liceeni au rămas fără acoperiş deasupra capului

APEL UMANITAR. Doi liceeni au rămas fără acoperiş deasupra capului
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Fără nimic au rămas trei suflete din Galaţi, familia Vasilenco, o mamă şi doi băieţi de liceu, după ce focul le-a ars tot. Tragedia s-a petrecut în noaptea de 15 februarie, la ora 3 dimineaţa. Abia au apucat să iasă din flăcări şi în 20 de minute au rămas doar cu hainele de pe ei.

Cei doi copii, Andrei, de 18 ani, şi Radu, de 16 ani, sunt elevi foarte buni. Andrei este în clasa a XI-a la CNMK, la clasa de matematică-informatică intensiv, şi a terminat primul semestru cu media 9,20. E un copil bun şi un elev silitor. Acum nu mai are nimic, nici haine, nici rechizite, nici măcar un laptop. Fratele lui mai mic va împlini duminică 16 ani. Au rămas amândoi cu o sacoşă cu haine, dar cu încălţămintea stau foarte prost.

Prin urmare, cei care vor să-i ajute pot dărui haine şi încălţăminte, numărul  42 şi 43. Ambii băieţi au cam 1,80 înălţime şi sunt subţirei, purtând mărimile M şi L. Mama are 1,60 înălţime.

De asemenea, este nevoie şi de un laptop, pentru că Andrei e la clasa de informatică intensiv şi are nevoie de el pentru şcoală.

Bani, materiale de construcţie şi voluntari

Mama lor e divorţată şi, de ani buni, tot ce face, face pentru băieţii ei. Casa nu era încă terminată, pentru fiecare etapă se împrumuta de la bancă şi apoi plătea rate. Nefiind finalizată construcţia, nu aveau nici asigurare. Acum, femeia a rămas cu o casă goala, înnegrită de fum şi cu un credit de plătit în continuare. Acoperişul a fost spart de pompieri, pentru a stinge focul.

Se mai pot face donaţii în bani, dar şi în materiale de construcţie, pentru amenajarea strictului necesar: o cameră, baia şi bucătăria. Urgentă este repararea acoperişului. La prima ploaie s-ar putea deteriora şi ceea ce a mai rămas întreg în urma focului. Prin urmare, nici voluntarii care să vină cu o mână de lucru nu sunt de neglijat.

Mai multe informaţii se pot obţine de la doamna Vasilenco, la telefonul 0771.303.103  sau  la telefonul 0749.183.361, la care răspunde unul dintre reprezentanţii Comunităţii "Curăţăm Galaţiul", cea care se ocupă de colectă. Obiectele şi banii pot fi aduşi şi la restaurantul "ParkSide", aflat pe strada Domnească, în colţul Grădinii Publice.

Citit 8251 ori Ultima modificare Duminică, 25 Iunie 2023 06:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.